Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 054)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

S legem jsme si jako malí caparti hráli asi všichni, takže film chvílemi vrací diváka do dob, kdy bylo strašně fajn postavit si z kostiček vlastní barák, zoo, letiště... cokoli. Je vidět, že tvůrci mají k téhle stavebnici podobné pocity a do Lego příběhu vložili desítky pomrknutí na diváka a detailů, kterých si všimnete až na druhé zkouknutí. Závěrečné rozuzlení je milé a svých způsobem originální, ale to, co mu předchází, si až moc půjčuje z jiných filmů. Záleží na tom, jak moc vám vadí, že už po tisící vidíte vztah ňouma - děsně cool holka s cool přítelem atd. Pro druhý díl bych uvítala trochu promyšlenější a originálnější hlavní příběh. Jinak ale silný palec nahoru. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by tento animák přinesl něco víc než mnoho ostatních podobných filmů, které každý rok dorazí do kin, aby pobavily především ty nejmladší diváky. Na první pohled to na mě zkrátka dělalo dojem průměrného animovaného filmu. Spletla jsem se. Tomuto filmu se totiž s přehledem daří být poměrně originální a vtipný, a to největší překvapení přijde na konci. Ani trochu jsem to nečekala, ale líbilo se mi to, protože nejenomže najednou všechno do sebe krásně zapadne (jako kostičky Lega :)), ale úzce to souvisí s myšlenkou hry a kreativity, kterou Lego představuje. Takový konec prostě filmu slušel a povýšil ho na vyšší úroveň. Rozhodně to proto není pouze film pro děti, ale i pro dospělé s duší dítěte, kteří jsou schopni podobnou myšlenku ocenit. ~(4,0)~ ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Pecka, kterou hned řadím mezi klasiku jako SOUTH PARK: PEKLO NA ZEMI nebo ÚŽASŇÁKOVI. Svižné, nápadité, vtipné. V akčních scénách možná až příliš zběsilé, ale vzpomínky na dětská léta strávená se stavebnicí (v mém případě náhražkou LEGA jménem CHEVA) spolehlivě oprášeny. Super závěrečná tečka s Duplem! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který si však děti neužijí zdaleka tak jako "sečtělí" fanoušci, kteří alespoň rámcově znají zásadní filmové, seriálové a komiksové hity. LEGO PŘÍBĚH je velká jízda, která svůj potenciál možná až "přetěžila", takže napoprvé není úplně snadné ten film naplno pobrat. Chytré absurdní gagy, skvělé citace a narážky (hlavně ty na Orwella, STAR WARS a slavné komiksové postavy - Batman a duo Superman/Green Lantern pobaví dokonale), animace v mnohém až nečekaně precizní (např. takřka nepatrná poškození figurek), zběsilé, odvázané a velkolepé akční scény (bohužel občas také mírně chaotické a nepřehledné) a k tomu navíc velmi překvapivé, promyšlené a dojemné finále, které filmu dodává krásné poselství, jenž perfektně vystihuje podstatu hračky, o níž snímek vypráví a jejíž je (báječnou) poctou. 80 - 90 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápem tak vysoké hodnotenie, ale ...aháá, veď je to LEGO!! Máloktorý z dnešných animákov ma sklame, ale "Legu" sa to podarilo. Prvú polovicu som sa stále hľadal, príbeh mi prišiel neprehľadný, unáhlený, málo vtipný a prehnane akčný. Až záverečných 20-30 minút film ako tak zachraňuje, ale nemôžem si pomôcť, ale tak populárna hračka si zaslúžila lepší animák a lepšiu poklonu. Deti podľa reakcií tiež neskákali od radosti, takže u mňa veľmi slabučké tri hviezdy, ktorý berte ako rodinný priemer. Za mňa osobne by to boli skôr dve hviezdy. 50%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Světová premiéra proběhla 1. února 2014 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)
  • Producent Dan Lin premietol film najskorej 250 členom top managementu spoločnosti LEGO. Po 15 minútach, keď zaznela pieseň "Everything is Awesome", začalo celé publikum synchronizovane tlieskať. Po skončení filmu vypuklo v sále standing ovation. (figliar)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama