Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Eduard Valtr (L. Pešek) má pocuchané nervy, a tak mu lékař doporučí, aby odjel někam ven, kde bude ticho, klid a samota. Odjede si tedy odpočinout do vily svého přítele Adama (F. Filipovský). Ten naopak využije jeho přítomnosti a sám se po odjezdu ženy Slávinky (S. Májová) do lázní vydá na zálety. A není to poprvé. Poklid ve vile naruší až mladá žena (J. Obermaierová), údajně pronásledovaná bývalým manželem. Je to ale pouhá záminka, aby se dostala do vily. Ve skutečnosti má totiž za úkol sblížit se s Valtrem, kterého považuje za majitele vily, a její bratr (F. Peterka) je má při těchto údajných záletech fotografovat, jak bylo objednáno Adamovou manželkou. Vše vyvrcholí nafingováním vraždy, jejímž údajným pachatelem má být právě Eduard Valtr. Teprve pak sourozenci zjistí, že zvolili nepravého… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Peabody 

všechny recenze uživatele

No v 64 věřit tomu, že kočka typu J Obermaierové se se mnou líbá z lásky, to musí být opravdu čitelná duševní porucha. Je to takové jako trochu ještě ze šedesátek, hudba divná, napětí slabé, ani ryba ani rak. nebavilo mne to. Jeden bod za blond JO, druhý za skvostnou hlášku Mně ženy nikdy nezpůsobily drobné nepříjemnosti. Mě vždycky zničily úplně. Herecky takové obyč, zápletka je místy nejasná a nevysvětlená, takže detektivka taky nic. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Žid Schulhoff uměl točit komerční filmy, které rozhodně nenudí a obvykle upoutají pozornost diváka hned na začátku a drží ji až do konce (zvláště kriminálky a komedie, které mají spád). I tento málo známý film je svým způsobem zvláštní a má své kvality: tempo, dobrý střih, herci. Je to ovšem mnohem více krimi než komedie; čím více spěje k závěru, tím působí depresivněji svým zahráváním si se smrtí, nebýt výrazně odlehčujícího alibi úplně na konci.Tipoval bych, že v tomto filmu do značné míry režisér projektoval své niterné zkušenosti zahrávat si s určitými myšlenkami. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Děkuji, mě ten týden docela stačil...." Mě ta hodinka a čtvrt při sledování téhle parodie na krimikomedii tež úplně stačila. Pešek s Obermaierovou byli sice v určitých  pasážích vcelku roztomilí, ale celkově za mě docela slabota. Napětí tam nebylo ani náhodou a humoru spíše jen jako šafránu. Jinak já moc nevím, co měl Schulhoff ve svých filmech pořád s tím motivem podvodníku. Ještě že jim Pešek na lep nakonec neskočil. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Velmi netypická role pro Ladislava Peška. Ale zvládl ji dobře. Mimochodem František Peterka hrál podvodníčka opět v komedii Příště budeme chytřejší, staroušku! o dvanáct let později. Jenže je zde plno nesouladů. Tak předně se k sobě moc nehodili Obermaierová s Peterkou, kde už byl lehký věkový rozdíll, který je o to větší mezi paní Jaroslavou a panem Peškem. Pak také celá zápletka je trochu chabá, kdy se neustále mění ambice podvodníků, jenže všechny vinou jejich neschopnosti a smůly vyznívají naprázdno. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ladislav Pešek jako neurotik je v této roli perfektní! I další obsazení dvojky podvodníků Jaroslavy Obermaierové a Františka Peterky nemá chybu. A hlavně uklizečka v podání Darji Hajské je nehorázná baba nepříjemná a její obličeje jsou nehorázné grimasy! Petr Schulhoff natočil velmi dobrou komedii s kriminální zápletkou, které nechybí tempo, spád a vtipné situace. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama