Reklama

Reklama

Každý začátek je těžký! Hrdinou komedie je mladý nesmělý mládenec (J. Hanzlík), který si chce udělat řidičák. Jeho učitel autoškoly (V. Menšík) je však zvyklý na „všimné“, bere úplatky a žákům dává řidičák pouze za lahvinky. Jeho žák, zdeptán a v depresi, se sblíží s kolegyní (V. Švarcová), po nocích se naučí řídit a nejen to… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Hlavní redakce zábavných pořadů chrlila v sedmdesátých letech desítky podobných odlehčených historek z rodinného a společenského života, tato se mohla opřít alespoň o zkušeného Vladimíra Menšíka, který si tentokrát střihl nezvykle zápornou roli arogantního a vychytralého instruktora autoškoly. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dnes už nejspíš podobným způsobem řidičák neuděláte, ale objektivně řečeno, na začátku byl Jaromír Hanzlík skutečně dřevo. Že instruktor koukal spíše po holkách je věc druhá. Faktem je, že když na vás někdo neustále křičí a vytváří tlak, tak tu chybu uděláte určitě. Vladimír Menšík to ve snímku opět rozjel způsobem, který uměl jen on. Ale celkově to bylo bohužel málo. Moc humorných věcí jsem krom šťastného leč předvídatelného konce nenašel. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách slabé, bez výrazu. 1) Proč v autě s instruktorem byly stále jedna až dvě ženské?_____ 2) Je milé sledovat Menšíka v záporné roli._____ 3) Výstižný koment: Hombre8. ()

curil 

všechny recenze uživatele

"Já chci dostat Mazničku!" - stěžuje si nešikovný adept řidičského průkazu. No snad už podobní vydřiduchové typu Mazničky dnes nejsou. Mám osobní zkušenost, když jsem v roce 1970 dělal řidičák, tak jsem s učitelem také objezdil nákupy a stavební materiál na chatu. Vladimír Menšík v nevšední roli nepříjemného muže, Jaromír Hanzlík naopak v typické roli sympatického, ale neprůbojného mladíka. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Točilo se v Praze na Smíchově a na Starém Městě. (sator)

Reklama

Reklama