Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 1
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 128)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od předchozího dílu, který se mi zalíbil až napodruhé (napotřetí), mi tenhle Spider-Man zachutnal ihned. Nebudu zastírat, že zabodoval především tím, že přibylo nadhledu a opravdu vtipných momentů, nicméně stejnou měrou za to může i vcelku bombastická akce - mnohem lepší a nápaditější než v jedničce. Herci jsou do jednoho naprosto přirození, sympatičtí, a záporáci střídavě vzbuzují soucit i nahání hrůzu, tak, jak to má být. Finále mě nutilo zadržet dech, ač jsem věděl, co přijde. Navíc, světe div se, ani nelituji, že Jamese Hornera vystřídal Hans Zimmer, protože zase po nějaké době (spolu s pár dalšími lidmi, které neznám) dal dohromady opravdu povedenou hudbu kombinující klasický orchestr a elektroniku, a Spider-Mana vybavil fajn fanfárovým motivem. Škoda jen, že Osborn ml. nedostal více prostoru, klidně na úkor roztahané romantické linky Petera a Gwen.__P.S. Scéna v titulcích zhola zbytečná a nijaká, ačkoliv ze světa X-Men.__P.P.S. A co vrah strýčka Bena? Dojde na něj v příští části? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na úrovni scénáře plné debilit a nedotaženosti, ale jinak především charismatické. A já se nemám potřebu nevrtat ve filmu, který mě baví. Na rozdíl od sterilizovaných marvelovek, které se snaží tvářit chytře, ačkoliv jediné, co umí, je odkazovat na notoricky známé filmy (koukám se na tebe, kapitáne), má tohle opravdu něco v sobě, skvěle to pracuje s herci a razí si to svojí vlastní cestu kašlající na trendy současných komiksů. Nejlepší je to právě coby ozvláštnění a kontrast oproti všem těm hloupým filmům, co přesvědčují hloupé lidi, že jsou chytří, když je ocení (furt na tebe koukám), protože Spider-Man si nehraje na nic jiného než dobrou zábavu, kterou (po většinu bohužel přestřelené stopáže) opravdu je, zábavu. Jen by to chtělo víc prostoru pro záporáky, kteří se v podstatě jen míhají. 3 a 1/2 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paráda ! Od druhého dílu Spidermana jsem příliš nečekal a bavil jsem se více než u dílu prvního. Od začátku do konce svižná a zábavná jízda se zajímavým a poutavým příběhem, herním vizuálem a perfektními záporáky, mezi kterými jasně vítězí Electro, který vyvolává husí kůži při každém jeho zjevení na scéně. Uspokojilo mě to dostatečně. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle blbnutí mezi mrakodrapy v novém podání mi sedlo. Jednička neměla žádný přesah ani scény, ze kterých bych sedal na zadek, ale v rámci žánru (který dvakrát nemusím) velmi potěšila. Svou přirozeností i lidštějším uchopením. Dvojka pokračuje v nastavené laťce, kterak outsider upínající pavučiny k mrakodrapům New Yorku stahuje trenky gaunerům a se střídavou péčí se stará o srdce své milé. Možná tím, že byl tenhle restart vtipnější, romantičtější a celkově víc blížící se mladšímu publiku než Raimiho trilogie, přitáhl diváctvo za nějakých 750 milionů dolarů. Mě osobně těší také to, že je hrdinou, který se řeže s protivníky téměř ze své váhové kategorie a že se u toho tím pádem nehroutí baráky a nepadají mosty. Jen škoda, že Jamie Foxx a Paul Giamatti jsou tu spíš za hňupy než za skutečně děsivé protivníky. Mdlou se ukazuje i linie s démonickým Harry Osbornem (stále zajímavější Dane DeHaan), i ono milé tokání z jedničky mezi Gwen a Peterem je pryč, jejich dějová linka se neubírá zrovna zajímavým směrem. Naštěstí je jinak vše výborně nasnímané a přehledné, tvůrci umožní divákům (po zastavení scény) si vše pečlivě prohlédnout a všimnout si nejrůznějších detailů. O Andrew Garfieldovi znovu platí, že se do role hodí lépe než jeho tak trochu divný předchůdce Tobey Maguire, tudíž se na tohohle chlapíka bydlícího v dělnickém Queensu můžeme těšit i potřetí. Pokud má u mě jednička nějakých 75%, tady musím lehce stáhnout, ale pořád je to na čtyři hvězdy!! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Marc Webb po sobě tentokrát v pavoučí sítí nechal mnohem soustředěnější a hlavně výraznější otisk, než posledně a konečně se vydal po své vlastní ose. Peter Parker přestává být tím nafoukaným skejťákem od vedle zírajícím do prázdna nad siluetou šumícího velkoměsta a jeho vnitřní boj a obavy dostaly reálné obrysy. Posila týmu, Dane DeHaan pak svým sotva pětiminutovým výstupem coby Green Goblin zastiňuje jak Willema Dafoea, tak Jamese Franca. Ve výsledku je to nakonec právě akční bezduchá figurka Spidermana a Hans Zimmer znásilňující atmosféru s power of dubstep, kdo vynikající pěti hvězdičkové romanci podráží nohy. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Na konci filmu si při procházení temné postavy v tajném oddělení Oscorpu si můžeme všimnout křídel, která jsou později pozměněna a využita ve Spider-Man: Homecoming (2017). (GejmronCZ)
  • V 11. minutě filmu slyšíme, že Peter Parker (Andrew Garfield) má jako vyzvánění na mobilu znělku z kresleného seriálu Spider-Man (od r. 1967). (necisty)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama