Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem razil teorii, že Němci prostě neumí natočit film. I dneska se ještě objevuje spousta filmů, potvrzujících mou teorii, přesto se však už najde pár snímků, které mě nutí můj názor poopravit. Anatomie je někde uprostřed - skvělej nápad, kterej však nebyl zcela využit, pár dobrých scén, dobrých záběrů, Franka zřejmě jako tahák (ač to není hezká žena, tak se zřejmě vyplatil, herečka je to dobrá), ale jak už tady někdo napsal a já s ním/ní 100% souhlasím - jen krev a "brutální" scény horor neudělají, chce to nějakou atmosféru, scény, které vám zabrnkají na nervy (a ne jen na žaludek). Doufám, že to současný horor brzo pochopí a vykašle se na jen a pouze další a další kopírování Hostelu atd...... Shrnu-li to - od filmu mě trochu odrazoval už název, když jsem zjistil, že je to německá produkce, nečekal jsem vůbec nic (teda čekal, sračku) a byl jsem docela překvapen obstojně a koukatelně natočeným thrillerem (toho hororu tam fakt moc není), kterej mi místy (ani ale nevím čím) připomínal mnohem lepší "Přízrak univerzity". Rozhodně mě to zaujalo natolik, abych chtěl vidět dvojku. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlastně to ani není horor, spíše je to docela zajímavý thriller. Občas jsem měla pocit jako by se pan režisér nedokázal rozhodnout, co chce natočit. Další důvod proč nemůžu dát plný počet hvězdiček je, že celý příběh je moc dějové roztahaný, nebo na mě tak působil. Možná se to mělo všechno odehrát jedné noci. No, vzhledem k to mu, že to natočili naši západní sousedé, tak to zase tak špatné nebylo. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Nebýt opravdu hezkých exponátů, které tu občas kameraman zabral, řekl bych, že je to ztráta času. Takto se to vyplatí aspoň kvůli pohledu na pěkný muzeum, ale ani jako horror a ani jako thriller by to u mě nevyhrálo ani rohlík. Děj je, upřímně řečeno, trapný a předvídavý až nezáživný a klišovitý. Postavy jsou jak papírové ploché a jednostranně ražené mince. Kromě Benno Fürmanna jsem tam ani nenašel žádnýho hrajícího a charismatickýho člověka. Pokud se na to dívat, tak už jen jak jsem řekl kvůli těm exponátům, protože zbytek jsme viděli už milionkrát jinde a to mnohem líp (to ale neznamená, že ani hůř). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide síce sotva o priemer, ale návrat o dvadsať rokov dozadu ma akýmsi nostalgickým spôsobom zaujal. Príbeh o vraždiacom maniakovi na akademickej pôde má predvídateľný dej, zbytočné milostné linky, trápne milostné scény a najotrepanejšie klišé typu totálne blbej polície. Jeden prekvapivý zvrat, ktorý ale pre dej nebol zase skoro vôbec dôležitý, nakoniec obsahuje. Ak by to vzniklo dnes, schytala by to Anatómia od kritikov ešte viac. No a ak by postavu Franky Potente hrala menej sympatická herečka, asi by som film takto nenadhodnocoval. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto je taká znesiteľná jedno-hubka, ktorú trošku poznačila hlúpota a predvídavosť, ale tak čo čakať od snímku, ktorý scenáristicky trošku zadrháva. Nie, zlé to nie je, dokonca by som povedal, že je to z pohľadu sledovanosti - znesiteľná záležitosť, no treba do toho vhupnúť s maximálnou skromnosťou bez akéhokoľvek očakávania v podobe hororových zázrakov na počkanie. Pokračovanie by som už ale nedal, to mi príde príliš odvážne. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama