Reklama

Reklama

The Punisher: Dirty Laundry

Celý film
Krátkometrážní / Akční / Thriller / Drama
USA, 2012, 10 min

Punisher (Thomas Jane) si ten den chtěl jenom vyprat prádlo. Potom co viděl gangstery jak ohrožují prostitutky a nasledně i chlapce, řekl si, že to tak nemůže nechat být a musí je potrestat. (Folky)

Videa (1)

Celý film

Recenze (401)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jaký smysl má riskovat vlastním životem a vstupovat do cesty zločincům, pasákům, mafiánům a jiným kriminálním živlům? Žádný, protože za prvé opravdu jde o vlastní zdraví či život a za druhé se zločin stejně nevymýtí, pokud lidé zůstanou lidmi se všemi svými slabinami charakteru. Navíc násilí vyvolává jen další násilí, jak ukazuje třetí Newtonův zákon. I z morálního hlediska není násilí vhodným příkladem pro děti a dospívající mládež. Nicméně zen buddhismus dává svoji odpověď na otázku smyslu odporu násilí a "zenoví mistři se necítí být vázáni konvenční morálkou a je-li to účelné, jsou schopni porušit buddhistická pravidla, např. i dokonce zákaz zabíjet živé tvory". Podstatou té odpovědi je včasné uvolnění toků energie, zadržování kterých hrozí odumřením nebo destrukcí. Příkladem může posloužit přeplněná přehrada, kdy je nutné otevřít stavidla a vypustit přebytečnou vodu. Právě proto je Punisher a obecně všichni bojovníci se zločinem a obecně se zlem (nepříznivými pro lidi energiemi) tolik oblíbeni a ospravedlňováni, protože slouží jako bezpečnostní ventily pro snižování zvýšeného tlaku v kotli-společnosti tím, že uleví sami sobě. Zlosyni totiž tento mechanizmus soucítění se s jinými, kterému říkáme svědomí, v sobě nemají nebo ho mají potlačený nebo změněný v pocit loajality, proto se nikdy dobrovolně nepostaví na ochranu slabých a utiskovaných. ()

Beer Ceps 

všechny recenze uživatele

- 26.10.2013 - „Do you know difference between justice and punishment?“ Stejně tak, jako Mickey Rourke pro postavu Marva, tak i Thomas Jane jako by se pro svou postavu Punishera narodil. Doufám, že už konečně někdo pevně uchopí tohoto kontroverzního hrdinu ze světa komiksů, sepíše pořádný scénář a natočí kulervoucí celovečerní snímek, jaký si Punisher zaslouží. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Akce 8/10/// PLUS: atmosféra jako prase, Thomas Jane a Ron Perlman rozhodně potěší, pořádně krvavá akce MÍNUS: slabší vizuál, působí levně, tmavší obraz, ale možná účel./// Shrnutí: Neuvěřitelné jak mě desetiminutový snímek dokáže nakopnout do suprové nálady. Už původní film z roku 2004 je pro mě jeden z nejlepší akčňáků posledních let. Novější verze z roku 2008 mu rovněž nedělá ostudu, takže začínám mít dojem že Punisher bude nadlouho moje hodně oblíbená postava. No a na závěr závěrečná scéna s tričkem je úplně super./// Celkem 90%/// ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,What the fuck you doing here?" ,,Laundry." Stylový a solidně natočený kraťas, ale bohužel velmi předvídatelný a tím pádem nudný. Zpracování je rozhodně na jedničku, kamera je pěkná, zamrzí ale vykrádání soundtracků. Příběh je defakto o ničem, každý již zpočátku ví, jak toto dopadne. Samotná akce až moc hýří umělou krví a zlomeninami, což filmu prostě nevěřím stejně jako nerozbitnou láhev. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak o tomto sa dá povedať, že to bolo "cool". Tá počiatočná ignorácia sa mi nepáčila, už nemusel nikoho zachraňovať, keby boli horší, taktiež by som to nepovažoval za spravodlivosť, bol to proste taký divoký západ. No grády to malo teda poriadne, ak sa za to dá považovať nadávanie od černocha a lámanie kostí a podrezávanie od belocha. Čiže to nebolo veľmi pre mňa. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Herec Thomas Jane si zopakoval komiksovou postavu od Marvelu Punishera již podruhé. Stejnou postavu ztvárnil již ve snímku Kat (2004). (tyzmrde)
  • Fľaša, ktorú má Frank Castle (Thomas Jane) v ruke je whiskey Jack Daniels. Vo filme môžeme vidieť, že za ňu dáva predavačovi v obchode (Ron Perlman) 40 dolárov, totižto v USA skutočne stojí od 30 do 40 dolárov. (Odpocivadlo)
  • Frank Castle (Thomas Jane) má na nárazníku auta nálepku, na ktorej je nápis – “My Child is an Honor Student“. (ČSFD)

Související novinky

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama