Reklama

Reklama

Marvel One-Shot: Item 47

Po monumentální bitvě o New York, ve které The Avengers porazili Lokiho armádu, se agenti S.H.I.E.L.D.u snaží zkonfiskovat všechny zbraně zesnulých Chitauri. Jednu se však povedlo získat dvojici zlodějíčků, kteří s její pomocí přepadávají jednu banku vedle druhé. Úkol je tedy jasný - získat zpět ztracenou zbraň a dopadnout zločince, kterým se jako jediným povedlo mimozemský artefakt uvést do chodu. (Psema)

(více)

Recenze (59)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Už od prvního pohledu jde poznat, že tento One-Shot patří k nejambicioznějšímu snímku první fáze. Žel produkční hodnoty jsou všechno, co bonus nabízí, jelikož příběh je triviální a vůbec by nevadilo, kdyby se jeho délka značně zkrátila. A také je škoda, že se s novými postavami a jejich věděckým přínosem dále nepracovalo třeba v rámci seriálu. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných marvelovských kraťasů není tahle hříčka nijak zvlášť důležitá. Nespojuje díry v ději mezi jednotlivými celovečerními filmy, ani nepředvádí žádné divy s oblíbenou vedlejší postavou. Možná ale naznačuje něco do budoucna. Děj se navíc odehrává jakoby ve stylu lupičských černohumorných komedií a i proto je to zábava. 7/10 ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Třetí Marvel One-Shot navazuje na snímek Avengers, kde dvojice Claire (Lizzy Caplan) a Bennie (Jesse Bradford) získá a zprovozní zbraň, kterou zde zanechala Lokiho armáda a začnou vykrádat banky, na jejich dopadení se vydává agent Sitwell (Maximiliano Hernández)...No jde vidět, že tentokrát si tvůrci dali více záležet, takže snímek má více než dvojnásobnou délku oproti předchozím marvelovským kraťasům a je to jedině dobře, protože tu konečně máme trochu souvislejší příběh a také celkově lepší zpracování (kamera, prostředí, efekty a hudbu skupiny The Cars). Samozřejmě člověk si řekne, že by se nejspíš našel lepší příběh navazující na Avengers, ale ani tento není špatný, takže celkově vzato to byla celkem dobrá jednohubka. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele

Item 47, třetí kraťas v sérii Marvel One-shotů, je krásný příklad toho, co můžou tyhle Marvelácké krátkometrážní filmy nabídnout. Krátký příběh o dvou zlodějích, kteří získají přístup k mimozemské zbrani a využívají ji ve svůj prospěch, zatímco se je snaží zastavit agent Sitwell. Není to samozřejmě nic světoborného, ale je to velmi příjemná jedenáctiminutová záležitost, která dokáže zabavit a upřímně mě mrzí, že Marvel již v dnešní době tyhle kraťasy nedělá. Tyto náhledy do života běžných lidí, to, že můžeme vidět, jak události z filmů ovlivňují ostatní a jaký mají vliv na veřejnost, to se mi vždycky líbilo a je to i jedna z věcí, co mě nejvíc bavila právě i v Item 47. Jediné, co mě mrzí, je to, že ony dva zlodějíčky už nikdy v MCU světě neuvidíme, myslím si, že aspoň na nějaké cameo do Agentů je mohli procpat :D A taky je celkem vtipné sledovat tento krátký film po právě Agentech a po Winter Soldierovi a vědět, že vlastně nikdo, kdo tady vystupuje pod S.H.I.E.L.D.em, není úplně dobrák :D Velmi příjemný a zábavný kraťas. Hodnocení: 72% ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"Do you know how to make coffee?" - "No." Po zhlédnutí Avengers jsem hodně uvažoval, co by se stalo, kdyby obyčejný civilista našel nějakou mimozemskou technologii. A tady máme jeden z mnoha výsledků. Kraťas je spíše úsměvný, sympatická ústřední dvojice a babral Sitwell. Kdo viděl druhého Kapitána, tak už ví, co je Sitwell zač a když si odnesl tuto zbraň a dva lidi, kteří ji umí zprovoznit, Hydra získala hodně. Tenhle film má velkou spojitost se seriálem Agents of S.H.I.E.L.D. a je to bezva. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Jména postav ústřední dvojice Benny (Jesse Bradford) a Claire (Lizzy Caplan) jsou odkazem na jinou slavnou dvojici zločinců Bonnie a Clyde. (gogos)
  • Jedná se o první film ze série Marvel One-Shot, ve kterém se neobjevila postava agenta Coulsona. (gogos)
  • Banka Farmers & Merchants skutečně existuje. Má více než 100letou tradici s 25 pobočkami v Kalifornii. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama