Reklama

Reklama

Toad Road

Trailer
Horor / Thriller / Poetický / Drama
USA, 2012, 76 min

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

misbos 

všechny recenze uživatele

Štreka ke schizofrennímu rozpadu osobnosti úhledně srovnaná v sedmi krocích - jako z učebnice psychopatologie (tedy alespoň, co mé skromné amatérské znalosti sahají). Ten film stál evidentně pár šupů, k tématu říká mnohem víc než třeba přeceňovaný Requiem za sen (o Trainspottingu nemluvě), a osud představitelky hlavní hrdinky podtrhuje to, že... drogy prostě nejsou prdel. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tvrdé jádro hororových fanoušků, kteří musí vidět každý release svého oblíbeného žánru nejlépe ještě v den leaku, tohle samozřejmě nevydýchá (viz ty nesmyslné odpady). Toad Road není horor v pravém slova smyslu, přestože některé jeho prvky využívá. Žánr tady slouží spíše jako referenční rámec k velmi volně vystavěnému příběhu o drogové závislosti - cestě do pekel (doslova). Banker to evidentně točil na levnou amatérskou digikameru, a přesto se mu s ní podařilo zachytit poetické záběry, které pak umně složil k sobě, často asociativním způsobem. Vyprávění, pokud lze o nějakém mluvit, je velmi dobře zvládnuté a netrpí obvyklými neduhy nezávislých lowbudgetových filmečků - běžně tu dialogy slouží jen jako podkres jiným obrazům, které nějak jinak komentují nebo posouvají děj, dávkování informací není vždy lineární a účinně vytváří napětí. Jen mě mrzí ta citelná snaha moralizovat, která skoro (ale naštěstí ne úplně) tu tripově-hypnotickou formu filmu degraduje na varovně zdvižený ukazováček. Závěrečný titulek mi to ale pomohl přijmout a pochopit, navíc tomu všemu dal další rozměr. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem to čekal horší. Nakonec to nedopadlo až tak zle a na odpad to není, ale ani to není žádný zázrak. Na jedno skouknutí neublíží a zase až tak velká ztráta času to také nebyla, jelikož to má docela krátké trvání. Bohužel je to film pro menší skupinu diváků a pro všechny rozhodně ne. Příště už radši zase něco jiného. 35% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku ... asi za to, že nějaký tvůrčí záměr v tom filmu pravděpodobně bude, a vnímavější filmofilové ho možná i uvidí. Pro mě ale skoro nesledovatelné, až příliš "nezávislé" a s příliš vysokým výskytem odporných zfetek na metr čtvereční. ()

xzajox odpad!

všechny recenze uživatele

Nie som proti Alter-prúdu, ani proti filmárskym experimentom, dokonca mi nevadí pozerať sa na partu extrémnych feťákov a voloviny, ktoré vyvádzajú. Prínos tohto snímku však je nulový. Od začiatku to len vyzerá akoby sa títo feťáci natáčali na svojich ožran-drug párty v bytoch, chatách či jaskyniach. Občas sa ozve divný zvuk, čo asi má vystrašiť, ale skôr sa to zdá ako pokus ukázať v akom stave sa niektorý feťák nachádza. Čo je najhoršie, nejaká tá záhada tam je, no jej hrôzu majú asi vytvoriť len feťácke reči o siedmich bránach pekelných a zmiznuté nafetované dievča. Ako býva v podobných snímkach obyčajom, rozuzliť si to máme v hlave sami (škoda že nie je čo). Tiež (asi)herci to zrejme ani nehrajú a reálne tam fetujú a mlátia sa. Nie, nedám tomu ani 1* ()

Zajímavosti (1)

  • Herečka Sara Anne Jones, ktorá hrala vo filme samu seba, ako mladé dievča závislé na drogách, zomrela na predávkovanie heroínom v čase postprodukcie filmu. Film je jej venovaný. (whack)

Reklama

Reklama