Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

castor 

všechny recenze uživatele

Musíme na tuhle hru přistoupit. Jinak Toma Tykwera a jeho tým za šnečí tempo a dialogy jak z jiné planety ukamenujeme. Spící princezna, toho času sestřička z psychiatrie a vojenský vysloužilec, toho času bankovní lupič se prostě musejí potkat. I kdyby nechtěli. Láska si prostě v tomhle světě udělá cestu. Zkoumání náhody a osudu Tykwer proklepnul už v předchozí Lole, zřejmě mu to vyhovuje a tady představuje počátek cesty k vykoupení. Tihle dva se totiž nečekaně potkají pod koly náklaďáku (kouzelná scéna) a v hypnotickém tempu to nakonec doklepou až k závěrečným titulkům. Někdo opravdu raději hodí kamenem proti obrazovce, jiný bude plakat dojetím. Tykwer (tehdy se mi líbil mnohem víc než dnes) je cítit, Franka Potente je k poetickému hledání lásky snad předurčená. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer si vybírá kuriózní příběhy. Hned prvním filmem, který jsem od něj viděla, mě dostal. Lola běží o život byl od počátku velký hit filmových klubů. Smrtelnou Marií mírně šokoval, u 3 jsem hodně zpozorněla, Parfém mi vyrazil dech. Princezna a bojovník zůstává někde mezi Marií a Atlasem mraků. Byť nejsem milovnicí romantických mysteriózních kusů, Der Krieger und die Kaiserin pro mě zůstane pojmem. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej - vynikajúca kamera - mystická jemná hudba - skvele vykreslené a zahrané charaktery .... To sú základné ingrediencie potrebné na prípravu tohoto chef-de-oevre de Monsieur Tykwer ... Keby nebolo Tykwera, tak nemecké by boli len Kobry 111, rôzni komisári a vyšetrovatelia a presladené a plytké Pilcherové ... Gott sei Dank Deutschland, že máte Toma Tykwera .....!!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tykwerův poetický svět je svět bláznů, lidí poraněných na duši, svět bez adekvátních reakcí. 1) Zpočátku se mi snímek nelíbil, ale postupně si mě získával. Možná, kdyby měl o hodinu více, bych mu i propadl._____ 2) Líbí se mi wuppertalská Schwebebahn a hezký lyrický konec._____ 3) 35letý skladatel, scénárista a režisér Tom Tykwer, jindy i producent, točí snímky svérázné, které se líbí nebo nelíbí, ale k nimž nezůstanete lhostejní._____ 4) Zaujali mě 28letý Benno Fürmann (Sissin zachránce Bodo) a 34letý Lars Rudolph (pacient Steini, kterého Sissi vyhonila)._____ 5) No...und was mach´ich jetzt? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No od Tykwera bych cekal vic, nez jen zbytecne dlouhy, misty utahany a lehce nudici drama, ktery je v podstate tak trochu o nicem a neprinasi nic noveho. Ne, ze by to bylo spatny, natoceny to je fajnove, nektery sceny jsou spickovy, ale proste melo to bejt asi hutny romanticky drama, kde hlavni postavy k sobe postupne hledaj cestu, ale nijak romanticky to moc nevyzniva, taky kuli tomu, ze ackoliv Furmann i Potente hrajou dobre, tak Furmann pusobi jak ubrecenej zlodejicek, kteryho Potente jen otravuje a Potente jak retardovana naivka. Vzdalene mi to pripomnelo Naboso, ale to byla komedie, tady to je neustale strasne vazny drama, ktery se snazi o depkoidni a zaroven optimistickou atmosferu a ve vysledku to neni ani jedno, ani druhy. Kdyby to melo aspon 90 minut, tak jeste v pohode, ale tech 130 je fakt zbytecne moc a film ma tak spoustu hluchejch a nudnejch mist. Ale pod ctyri stejne nepudu, povedeny drama to pres vsechny vytky je. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)
  • V době natáčení filmu byla herečka v hlavní roli Franka Potente přítelkyní režiséra Toma Tykwera. (pUnck)

Reklama

Reklama