Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

ripo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej - vynikajúca kamera - mystická jemná hudba - skvele vykreslené a zahrané charaktery .... To sú základné ingrediencie potrebné na prípravu tohoto chef-de-oevre de Monsieur Tykwer ... Keby nebolo Tykwera, tak nemecké by boli len Kobry 111, rôzni komisári a vyšetrovatelia a presladené a plytké Pilcherové ... Gott sei Dank Deutschland, že máte Toma Tykwera .....!!! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty do Nebe. Princezna a bojovník je film, kterému absolutně nechybí "Tykwer touch" a nabízí tak asi vše typické, co lze ve filmech Toma Tykwera najít. Na můj vkus toho ale obsahuje až příliš mnoho. Jako kdyby chtěl Tykwer do filmu nacpat všechny svoje nápady a jejich množství upřednostnil nad jasnou formou. Právě proto působí Princezna a bojovník jako přípravné cvičení na Nebe, na film, který mě uchvátil čistotou formy a jasným a silným rámcem vyprávění. Princezna a bojovník chce vlastně asi říct skoro to samé a v mnoha momentech se to i daří. Jenže příběh je sám o sobě strašně překombinovaný, roztahaný a na můj vkus až opravdu příliš závisí na osudových náhodách (těch bylo tolik, že by je snad i Hitchcock považoval za přehnané). Výrazové prostředky balancují na hraně mezi zvýrazňováním thrillerově pokřivených lidských charakterů (podobný přístup jaký Tykwer zvolil již ve Smrtelné Marii) a osudem předurčené lásky (Nebe). Nejsem si jistý, zda si mix těchto přístupů neřeže sám pod sebou větev. Je však nutné říct, že Princezna a bojovník není v žádném případě špatný film, ba naopak, je to film sršící nápady, filmařským umem a snahou natočit něco jiného, něco tykwerovského. 6/10 ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nesetkal s tímto stylem filmu. Díky France Potente tento film má blízko k Lole. Film na mě opravdu silně zapůsobil jako byla dopravní nehoda nebo prostředí z psychiatrické léčebny. Film má skvělý spád s gradujícím závěrem. Další výborný německý film, který se staví hned za snímek Lola běží o život. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je kvalitka. Tykwer dokazuje, že má talent. Po Lole natočil jiný film a opět se trefil do černého. Také si dokázal vybrat kvalitní herce a demnostroval tak, že i německý film může být kvalitní. PS: Opravdu hodně sugestivní je scéna s tracheotomií. Málem jsem si zakryl oči a to toho zkousnu hodně. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Chtěla jsem tomu muži říct, že jeho pot hezky voní. Napadlo mě, že předtím asi cucal peprmintku a ta mě ted pálí v plicích. A pak se rozplakal, ale nejspíš vůbec nebyl smutný." ...Nikdy nevíte, koho vám osud připlete do cesty. Kdo bude váš zachránce nebo zachránkyně. Jak být zase s někým štastný? Někdy třeba stačí jen zastavit auto a nechat toho druhého konečně vystoupit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)
  • Německý titul "Der Krieger und die Kaiserin" se do angličtiny přeložil jako "The Warrior and the Empress" (Bojovník a Císařovna), ale režisér Tom Tykwer chtěl, aby anglický titul zněl "The Princess and the Warrior" (Princezna a bojovník). (pUnck)

Reklama

Reklama