Reklama

Reklama

Kung-fu v srdci Evropy

  • Česko Gongfu v srdci Evropy
všechny plakáty
Česko, 2012, 36 min

Režie:

Jaroslav Balík

Obsahy(1)

Česká stopa v historii čínských škol a stylů bojového umění s průvodcem sifu Pavlem Mackem. Dokumentární film o čínských bojových uměních, u nás souborně označovaných jako kung-fu, zprostředkovaný českými učiteli. Mistři Jiří Hušek sifu, Pavel Macek sifu a Ivan Rzounek sifu nás provedou jeho základními aspekty, filozofií i moderním vývojem. Film vznikl jako bakalářská práce Jaroslava Balíka na Katedře audiovizuální tvorby Filmové akademie Miroslava Ondříčka. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Jako reklama na jednu školu dobré, jako dokument už horší. Chybí názorová rozmanitost, jedna menší rozepře ohledně MMA to nezachrání. Příliš mnoho Macka, příliš málo Rzounka, přiměřeně Huška. Po technické stránce vynikající. Dřevěný muž raději bez komentáře. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice zajímavě a svěže zpracovaný dokument. Nové informace o filozofickém základu čínských "nejen" bojových umění a geniálně explicitně popsaný rozdíl mezi sportem a čínským bojovým uměním. Dobře realizovaný dokument - doporučuji ;-) ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Krátky pohľad na kung fu (a tai chi) v Čechách očami troch sifu, z ktorých každý zastupuje iný štýl. Trocha zamrzelo nerovnomerné rozloženie jednotlivých častí. Väčšinu času tam bol sifu Macek, o niečo menej sifu Hušek a sifu Rzounek sa tam len párkrát mihol. Všetci však razia vo výuke "no nonsense" prístup a je vidieť, že majú za sebou desaťročia praxe a tréningu. Jedného zo sifu poznám osobne a cvičím u neho a fakt môžem povedať, že je to o niečom úplne inom. Dokument by som taktiež s radosťou poslal mojej bývalej inštruktorke tai chi. Holt je rozdiel, ak niekto desaťročia tvrdo drel a trénoval a ak sa stal inštruktorom tak, že tri roky chodil párkrát do mesiaca cvičiť k Číňanovi do Maďarska tai chi a pritom ani nevie, ktorú líniu cvičí a nedokáže vysvetliť základné princípy. ()

Tatrysyn 

všechny recenze uživatele

Tento dokument toho nabízí daleko víc, než jen nudné tlachání o historii, tom která technika je nejlepší a kdo má nejtvrdší boxovací pytle. Po faktické stránce se mi moc líbil, rozhovory, ukázky cvičení, příběhy. Co se týče kamery, prostor, hudby, střihů a celkové kompozice.... BOMBA! ()

Nýdnol 

všechny recenze uživatele

Pavel Macek mě svým stylem silového a kondičního tréninku ovlivnil jako nikdo. Díky němu jsem prakticky zahodil činky a objevil krásy koule kettlebell. Dokument toho mohl samozřejmě nabídnout mnohem víc, ale myslím, že to, co chtěl sdělit nám sdělil a to je důležité. ()

Reklama

Reklama