Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Je “Lola rennt” generační výpovědí? Nebo jen formální hříčkou schopného režiséra? Není ani jedno, ani druhé - přesto nějakým záhadným způsobem v sobě spojuje oboje. Hlavně je příběhem o lásce, její síle a druhé/ třetí šanci. Strhující tempo, přesné herecké výkony a dokonalý hudební podkres vytvářejí jedinečný zážitek - a vyvolávají touhu žít ve stejném tempu. ”Lola, wenn ich jetzt sterbe, was würdest du machen?” - “Ich würde dich nicht sterben lassen.”.......ty Loliny vlasy. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tykwerova požitkářská jízda mládím napumpovanou stylistikou, která své tempo a energii dává divákovi pocítit náležitě bezprostředně (zrychlený tep, touha vyběhnout na ulici a nezastavit se, dokud člověku nezrudnou vlasy). Pokud ne jeden z nejzásadnějších snímků německé filmové školy, tak přinejmenším ten nejprogresivnější a nejintenzivnější. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Vteřinka sem, vteřinka tam... není to fuk. (To byla prosím oznamovací věta) . Lola běží. Je při tom sexy. Běží a mění dění své i okolí. Mění ho a to zásadním způsobem.___ Já ale nechci umřít. STOP . A jedeme od znova. ___Že by to tak fungovalo vždy? Malé, sebevzdělávací detaily, které náš osud přehodí na jinou kolej? Ne tedy prostor k jinému rozhodnutí, ale nastavení jiného běhu děje na základě mírně odlišných událostí, které strhne naše rozhodnutí - což nabízí samozřejmě v pozdější fázi prostor pro rozhodnutí nová. Hmm... Tak to musim nutně prožívat svůj první pokus.___ Žije se mi poměrně hůř než dříve. Když vezmu v potaz co film nastiňuje, je dost pravděpodobné, že každý z nás pozabijel svým neuvědomělým poklusem spoustu lidí. Ikdyž to, že lidstvo je rasa vrahů, není novinka, na věc to hází jiný kolorit zářivky. Nikdo jí nesposlouchá.. tak to odnáší sklo.____ film protkaný detailíky očividnými i skrytými.(Kdopá je tatínek?) Vzájemnými souvislostmi i souvislostičkami. Má grády (slyším z publika slůvko drive ? Vyvolává u mě představu úsměvu s dírou mezi předními zuby ) a ty grády podporuje i rytmický ost. Čekal jsem větší osudovost. Snaha vysvětlit proč, co a jak - chybí. A to bude asi i dobře. Autor se tím automaticky zbavuje rejpání erudovaných, kteří poukazují an to, že to nemá faktologický základ. Hip! Závěr příjemně naivní, ale tak nějak z něj mám pocit, že není fér. spoiler: Vždyť on ani neví, kolik toho pro něj holka naběhala. Navíc se musej bez zamilovaného adrenalinu nutně rozejít. Frajer blbec ještě dělá jako by nic, když jí předtim řve do telefonu - no nezabili byste ho? (3,6*) Utikéééééééj http://www.youtube.com/watch?v=omZopnZH15E ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem už začal pomalu jásat (jenže neříkej hop, dokud nepřeskočíš), že po Našem vůdci konečně koukám na film čistě z německé produkce, který má také objektivně šanci na 5*. No, našlo se tam několik logických renonců, které by se však daly tak nějak přejít, s těmi bych až takový problém neměl. Ale to režisérovo do očí bijící natahování si časové lhůty 20 minut jak se mu zachce, dospělo až do takové fáze, kdy jsem musel s čistým svědomím konstatovat, že by ani v 1 ze 3 pokusů Lola peníze určitě sehnat nestačila (ne kvůli tomu co se dělo, ale jak dlouho to probíhalo). Takhle se tedy divák dočká špičkově ohudebněné, výborně sestříhané, dynamické, napínavé a originální podívané, aby v ní pak postupně nacházel spoustu děr ve scénáři. A to je ohromná škoda, protože chudák uběhaná Lola si zasloužila pečlivější přístup. Celkově hodnotím slabšími 4*, pouhý průměr si film za výše vyjmenované superlativy nezaslouží. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Na světě jsou dva druhy lidí. Aspoň pokud jde o rychlost pohybu. Máme tu coury, to jsou ti, co se courají, a potom tu jsou běhny, tedy ti, co běhají. Lola je nepochybně běhna, a že jí to jde fakt dobře. Její přítel Manni má ale kliku. Při shánění 100000 marek totiž Lola prošlape i svoje nejlepší tenisky. Tak, dost už dvojsmyslů a vrhněme se na to. Tedy na komentář. Tenhle film jsem znal už roky. Tedy věděl jsem o něm. Lidé si o něm povídali, Simpsonovi ho parodovali, Dawson Leery z Dawsonova světa ho vydával za svůj nejoblíbenější film (a přitom jeho skutečný nejoblíbenější byl ET od Spielberga :oP), a já se Lole kdovíproč vyhýbal. Nebo snad ona mně. Zřejmě jen o vteřiny. Zřejmě tahle sympatická rudovláska proběhla okolo mě pokaždé, když jsem někde zaškobrtnul, nestihnul doběhnout autobus (což se stává často, mám totiž... těžké kosti) nebo dostal těžký záchvat alergie. A to je škoda. Já si ten film totiž okamžitě zamiloval. Inteligentní scénář, skvělí herci (a to mám takovou mírnou skrytou averzi vůči Němcům. Jejda, už není zase tak skrytá...), našlapaná hudba a bleskurychlý střih vytvořil lahůdkový adrenalinový mix, který mě na nějakou tu hodinu a čtvrt vytrhnul z každodenní šedivé reality, kde mají lidé docela nudné barvy vlasů. Mám pár feel-good filmů. To jsou takové, které si můžu pustit kdykoli, a trochu mi spraví náladu, ať se děje, co se děje. Lola má slušně našlápnuto (nebo naběhnuto?), aby byla jedním z nich. To už za to stojí, ne? Tak šup, koukat! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Záběr, ve kterém padne na ruletě číslo 20, nebyl trik, dvacítka opravdu na poprvé padla. (don corleone)
  • Hlas, ktorý sa ozýva v titulnej skladbe filmu "Wish (Komm zu mir)" od producenta Thomasa D, patrí Franke Potente. (ZetDaElO)
  • Natáčanie telefonovania v búdke a doma trvalo celý jeden deň. (ČSFD)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama