Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (662)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Zpracování 8/10/// +originální námět, netradiční zpracování, výborný hudební doprovod -vlastně by mi nevadilo, kdyby to bylo delší/// Na Lolu jsem čekal dlouho. V prvních minutách jsem byl v rozpacích, ale záhy mě to chytlo. Tohle je tak neuvěřitelný film, s důrazem na slovo neuvěřitelný a to nechápejte jako kompliment, až je to vlastně hooodně zajímavý film. Nic podobného jsem dosud neviděl a zřejmě si to někdy v budoucnu rád zopakuji, protože je to jízda. Něco bych udělal jinak, ale vzásadě by se to jen týkalo prohloubení a rozšíření scénáře a samotné délky filmu. Ale stejně tak dobře si uvědomuji, že už bylo dost těžké do filmu něco vměstnat a bylo by to možná spíš naškodu. Takhle to beru jak to je a i z toho jsem nadšenej./// Celkem 80%/// ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Lola běží o život pro mě znamená pouze dobře ukočírovanou akční režií, udržující film ve svěží rychlosti a nápadité zpracování pofiderního scénáře jinak předurčeného ke strmému pádu. Samotný námět však nemůže být tolik originální pro nikoho, kdo zná nesrovnatelně lepší Groundhog Day. Lola v průběhu svých tří alternativ prochází jen minimálním vývojem, její konečný úspěch není založen na žádném ponaučení, tenhle film prostě nemá logiku ani myšlenku. Je to nesmysl vyhypovaný rychlou kamerou, techno muzikou a přitom vyplněn naprosto dutými dialogy... Jen zkuste děj trochu pozorněji vnímat, je to stupidita na každém rohu (a tím samozřejmě vůbec nemyslím nereálnost). 4/10 ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Lola o život je celkem důstojný thriller o maličkostech, které ovlivňují náš život. Tři různé děje, ten samý začátek, ale vždy jiný závěr kvůli malému detailu, který se během pár minut stane. Originalita je znát, herecké výkony nejsou viditelné, poněvadž tady jsou důležité spíše běžecké schopnosti. Takže celkem stravitelný film, ze kterého víc vyždímat určitě nešlo. S hodnocením se pohybuji mezi 3* a 4*, ale rozhodnout se nemůžu.. 6/10 = 69% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl volit nejlepší film moderní německé kinematografie (samozřejmě z těch, které jsem viděl), vážně bych váhal mezi Lolou a Klepáním Na Nebeskou Bránu. Tom Tykwer vypráví skvěle vystavěný příběh, vizuální podoba je ojedinělá a pro film naprosto klíčová (ať už jde o comicsové vsuvky či alternativní "flashbacky"). Herecké výkony jsou bez diskuse výborné a vše podkresluje výborná hudba z poslouchatelné části německé techno scény. Dialogy nemá cenu rozebírat, nemají prostě chybu (slovo "Tasche" si budete určitě nějakou dobu pamatovat:)), nicméně český dabing je na (chtělo by se říci tradičně) vysoké úrovni, obzvlášť vyniká Táňa Vilhelmová coby hlas Loly. Vše ostatní je teorie;) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď som tento videl až po 20 rokoch od nakrútenia, považujem ho za neoriginálny, hlúpučký a vo svojej podstate škodlivý film. Verím tomu, že sa nájde dosť jedincov, ktorých film utvrdí v tom, že keď sa človek dostane do úzkych, stačí mať nápad, trochu šťastia a hlavne dobre a dlho behať až sa vybehá happy end. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Když Lola (Franka Potente) běží poprvé, přebíhá ulici, následuje blízký střih a je vidět, že tričko má vyhrnuté. Po dalším střihu Lola odbočí do další ulice a je vidět, že tričko má shrnuté. (Mydlivoj)
  • Ve filmu je 1581 střihů, což obnáší střih každých 2,7 sekundy. (Zdroj: kniha Slavná světová filmová klasika) (M.B)
  • Na získání peněz má Lola (Franka Potente) dvacet minut. Stejně dlouho trvají všechny tři příběhy. Lola současně sází na stejnou číslici v kasinu. (pajik)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama