Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

Chen 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavní hrdina, poněkud nudná dějová linka týkající se jeho minulosti, vcelku zábavná linka věnující se soupeření Říma a Florencie, archetypální, ale zábavné postavy a nepřekvapivé zápletky. Spousta kladů, několik záporů, ale jako oddechová (historicky velmi neautentická) zábava, to prostě funguje. První řada za 80 %. Druhá řada šlápla na plyn, ať už v brutalitě nebo dynamice děje. Až mě příjemně zaskočilo, jak rychle nabral seriálu na tempu. Většina postav se dočkala vlastního příběhu a žádný z nich mě nenudil, postava Da Vinciho je sympatičtější a sympatičtější a intenzivnější drsnost projektu sluší. Druhá série za 90 %. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Renesanční Ferda Mekgajvr nosí nálepku mojí modly a je to boj, který v tomhle případě nezvládám a dávám si opětovné ultimátum, že "když příště nezačne malovat, tak končím!". A jak myslíte, že je to dál? Ne, nechci už trnout, že v dalším díle se Leonardo potká s Járou Cimrmanem a půjdou spolu patentovat hodinky s vodotryskem. Dobojováno někde uprostřed 2. série. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nám nastiňuje da vinciho příběh tak, jak ho zatím neznáme. Byl to opravdu skvělý umělec a vynálezce. Vynalezl spoustu věcí, například: rychlopalné dělo, ponorku nebo skafandr. :) Líbí se mi ta jeho schopnost vidět věci z jiných úhlů. Samozřejmě nechybí spousta intrik a sledování vyšších zájmů. Stejně jako ve Spartakovi se tu občas objeví i sex. Úvodní znělka je naprosto úchvatná. Leonardo se snaží ochránit svou milovanou Florencii. V cestě mu ale stojí papež Sixtus a další, kteří prahnou po florentském bohatství. Pomůže rodu Medicijů uchránit si svou říši. Například díl s Drákulou byl úžasný. Ve 2. sérii se Leonardo se svými společníky vydává do Jižní Ameriky hledat Knihu listů. Tam ji ale nenalézá a vrací se zpět do Itálie. Florencie má opět namále. A ze druhé strany zase hrozí útok Turků. Končí to opět velmi otevřeně. Poslední série je tu. Spoiler: Turci dobývají Neapol pomocí Da Vinciho vynálezů a on je bezradný. Nakonec se jim tureckou hrozbu podaří odrazit. Zemře ale hodně postav... "Země je kulatá a otáčí se kolem Slunce." :D ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zasloužené silné čtyři hvězdy za historický, mírně mysteriozní počin ze života génia Leonarda da Vinci, se kterým se setkáváme v pohnuté době silné vlády Medicejských ve Florencii, jež je trnem v oku církvi a snaží se její moc zlomit, což vrcholí vraždou Mediceje, bratra vládnoucího Lorenza v chrámu o Velikonocích. Potud historická fakta. Celý Leonardův život byl protkán záhadami, střeženým tajemstvím a ve výsledku přinesl snad nejgeniálnější díla ve všech možných oborech. A tak se dívejte, nebudete zklamáni.Svět je jedno velké tajemství, včetně odkazů Nefilim, na něž ani dnes není lidstvo připraveno.Tak, a po odmlce načínám druhou sérii.....vypadá to zase dobře:-) druhá řada nabrala neuvěřitelný obrat, zvedám na plný počet hvězd, spokojenost:-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - David Goyer měl sen, ve kterém se mu zjevil renesanční temný rytíř, a k mému nemalému překvapení se tahle vize probouzí k plnému životu. Italský svět rozkvétá s každou další epizodou a díky atmosféře uchvacujícího mystična, dokonale charismatickému Tomovi Rileymu nebo příjemně slizkému Blakeovi Ritsonovi je radost rozkrývat všechny rébusy nebo zkoušet vynálezy, na které lidstvo dosud není připraveno. 2. série - 90% - Rafinovanější než by se při všech dějových veletočích, slibovaných nepřátelích, neviditelných spojencích a nových lokacích mohlo zdát. Scénáře si s historií hrají tak obratně, že pevně zafixované body dějin jen opatrně podemelou, zasadí divákovi do hlavy pár pochybností a v kombinaci s dialogovým třením Leonarda s Riariem vytváří dokonalou cestu plnou dobrodružství, mořské soli, pralesního vlhka a příjemného mrazení v zádech. Maximálnímu hodnocení brání snad jen trochu uspěchané finále a fakt, že šokující pointa posledních minut mi přišla očividná už nějakou dobu zpátky a nejsem si jistý, jestli právě takový zvrat chci v dosud zcela neotřelém seriálu vidět. 3. série - 90% - Po dvě epizody se bortí tajemný háv dosavadního vyprávění a démoni hlavního hrdiny dostávají čistě válečné obrysy - aby se obratem všechno vrátilo do starých kolejí plných vizí, snů, předurčení a mystiky. Bohudík. Houstnoucí třenice s Labyrintem je mi totiž daleko bližší a na každém kroku je cítit, že Leovo poslání se chýlí ke svému konci. A je to konec občas bolestivý, občas překvapivě zábavný (úžasná linka se Sophií), ale hlavně osudový a rozechvívající přesně tak, jak si majitel nejnadanější mysli své doby zaslouží. Svět dávné Florencie pro mě zůstává světem opojně magickým, ale o to víc si ho vážím za to, jak upřímně si v něm všichni přátelé, nepřátelé i lásky hlavního hrdiny hledají své místo na světě. A právě to je někdy ta nejtěžší věda. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama