Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Multi-tasking Da Vinci, jak ho neznáte. Pro někoho možná pobuřující ztvárnění života renesančního génia v jeho ranějším období života, ale pro mě se jedná o zajímavě pojatý experiment hrající si s vizuální stránkou seriálu, tak i s možnými (i téměř nemožnými) technologickými vychytávkami, které se zrodily v Leonardově nadčasové mysli. Pokud vás neodradí pilotní epizoda svým stylem, tak vás čeká další vydařený historický snímek, zařazující se do čestné společnosti všech těch Tudorovců, Římů, Vikingů, Borgiů.... Aneb studium "historie" ze zábavné perspektivy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…KAŽDÁ OTÁZKA, KTEROU ZODPOVÍŠ, VEDE JENOM K DALŠÍ OTÁZCE. A TAKOVÉ VÝPRAVY PAK VEDOU JENOM K UTRPENÍ. OVŠEM PRAVÝM UTRPENÍM JE CHVÍLE, KDY JSOU VŠECHNY OTÁZKY ZODPOVĚZENÉ, PROTOŽE TI NEZŮSTANE NIC, NA CO BY SES MOHL PTÁT...“ /// Bastard, potížista, manipulátor…, ale hlavně umělec a vynálezce… chápu fascinaci postavou Leonarda Da Vinciho, touhu probrat se jeho vynálezy, vomrknout skici, kodexy, ženský… Je 15. století, takže je tu samozřejmostí zápletka s bojem s církví, ovšem tady nejen z důvodu vědy, nýbrž církev (pane faráři, tohle se vám líbit nebude…) to jsou intriky, šukání (všeho a všech), boj o moc a území … příběhově jsem tak mezi 3-4*. Zdá se mi to dost lacině vyobrazený a takový zjednodušený (či jak to nazvat). Taky se (bych řek) moc nepárali s historickou věrohodností – ale to bych přenechal kunsthistorikům. Stejně jako rozplétání zápletky ohledně Krypty nebes, Knihy listin a Synů Mythrase. Takže vlastně nic pro historiky. Spíš se pobavěj ti, co se chtěj bavit uvolněným dějem, sexem, vynálezama, intrikama, mečováním… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád Leonarda (v jakýkoliv podobě). 2.) Rád sleduju luštit šifry mistra Leonarda. 3.) Thx za titule ,,Umpalumpa3, novoten, phoebess“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, od tejto akejsi podivnej fantasy s reálne vystupujúcimi historickými postavami som nečakal veľa, najviac ak tak akýsi guláš zložený z výmyslov a poloprávd, z ktorého sa mi zatočí hlava, no som milo prekvapený. Uznávam, seriál sa mi dokázal dostať pod kožu, minimálne do takej miery, že ho nepovažujem za premárnený čas. Veľkým plusom bolo, že som si na hlavné postavy dokázal veľmi rýchlo zvyknúť, pričom ústrednej trojici som celý čas držal palce o stošesť. Bolo zábavné sledovať akú šikovnú fiktívnu konštrukciu vložili autori do mnohých reálnych postáv a udalostí s nimi spojených, že som sa nestačil čudovať. Ale bol to zaujímavý dej, plný akcie, napätia, romantiky a dobrodružstva. Žiadna nuda, na nadpriemerné hodnotenie to bohato stačí. 75/100 ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Život Da Vinciho podle Davida S. Goyera nepostrádá hravost a tím, jak si pohrává s historickými fakty a doplňuje je o vlastní nápady, asi nejvíce připomíná Zamilovaného Shakespearea. Někdo to může pokládat za svatokrádež, ale pravdou je, že vás i díky určité míře nadsázky dokáže bipolární (a bisexuální) génius Leonardo přikovat k obrazovce. 1. série - 90% 2. série je jedna velká jízda. Bez výraznějšího zaškobrtnutí nám tvůrci servírují spoustu zvratů, akce a opět nás ohromují úchvatným vizuálem. Ten šílený cliffhanger ve finále je taková pěkná tečka za výtečnou řadou. A teď zase čekat. 2. série - 90% ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Géniové - to je moje. Je mi jedno, jestli byl Da Vinci opravdu tak geniální, jak ho vykresluje seriál. Chci tomu věřit, tak mě v tom nechte. A chci věřit i tomu, že byl tak neskutečně sexy, i když o tom docela pochybuji. To by byl přece dokonalý a to nemůže být nikdo. Ale je to jen seriál, tak co? Ale není to jen postava Leonarda, co mě u seriálu drží, i když on je samozřejmě ten hlavní důvod. Tím druhým důvodem je jeho věrný pomocník Zo, ten si mě dokázal získat možná ještě o malinko víc. Baví mě s Leem luštit šifry a proplouvat různými záhadami - od jedné k druhé a ještě dál. První série byla vynikající, ale ta druhá mě asi zaujala ještě o krapet víc. A nejen protože se odehrává ve "Vespuccii". Seriál je plný zvratů a nečekaných zápletek, díky kterým se nikdy nenudím. Už se těším na třetí sérii. Jsem zvědavá, co se stane, až Leonardo zhasne kanon. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama