Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypadalo to jako snadný úkol: přesvědčit partu těch podivných mladých lidí, kteří se tu usídlili, aby objekt, s nímž má firma dalekosáhlé plány, vyklidili. Proč by konec konců nemohli odtáhnout někam jinam? Za částku, kterou je jim firma ochotna jako odstupné vyplatit, by se jistě mohli zakoupit leckde jinde. Jamie, mladý nadějný zástupce společnosti, nemá důvod pochybovat ani o svých schopnostech ani o moci peněz. První setkání s realitou jej ovšem přesvědčí o tom, že věci nepůjdou tak hladce, jak se od kancelářského stolu zdálo. Neboť lidé, na které tady narazil, nejsou žádní bezdomovci nebo squateři, ba právě naopak. Je to zřejmě dokonale organizovaná společnost, řídící se vlastními pevnými pravidly, záměrně se distancující od světa tam venku. Společnost, opovrhující konzumním způsobem života a zakládající si na ideálech svobody a přátelství, které jsou tak krásné a tak nakažlivé... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

k212 

všechny recenze uživatele

Divné a neuchopitelné zároveň, také nepochopitelné z důvodu špatného scénáře, který člověku nedá šanci cokoliv si domýšlet. Průměrně natočené a lehce bez zájmu odehrané. Samá negativa, ale něco v tomhle dílku je. Otázka, nadhozená otázka respektive více otázek. A snad každý se nad ní musí zamyslet, ač by o ní normálně nepřemýšlel. Takže vlastně zajímavé, jo alespoň v člověku zanechá pocit, otazník nebo vykřičník. Narozdíl od jiných hezky udělaných bijásků, ale bohapustě prázdných. (Vlastně proč to tu vůbec píšu, když se Pohrobek vyjádřil naprosto pregnantně a já to jen přepsala dle svých slov :-) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný film - člověka sice chvílemi opravdu donutí zamyslet se, případně i projevit nějakou tu emoci - bohužel je však natočen pro mě nepříliš zajímavým způsobem - příliš naivně (což v některých případech nevadí, ale tady trochu ano), polopaticky a poněkud ploše. Každopádně myšlenka snímku je více než pravdivá - v dnešním světě žít "jinak" je opravdu neskutečně těžké. . . Vybudovali si svůj vlastní malý ráj na zemi a zaplatili za to. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Na první pohled okouzlující a přímo vtahující do děje. V nejedné části snímku byste si přáli, abyste byli na místě hrajících postav a užívali si stejně tak jako oni - trochu toho nevázaného sexu, nevázaného veselí a alespoň na chvíli se distancovali od společnosti. Ale je to skutečné distancování od společnosti? Nikoli a v žádném případě. Naprosto souhlasím s kleopatrou, neboť scénář se snaží vytvořit "kmen" distancovaný od konzumní společnosti a přitom je to jen povrchní skupina, která je živena na základě principů konzumní společnosti a pouze si hraje na volnomyšlenkářský život. Avšak sakramentsky příjemný život, na který se pěkně kouká, proto alespoň za tři hvězdičky. Kdo by se totiž alespoň na moment nechtěl ocitnout v této zobrazené společnosti, když je to tak sexy a cool, přinejmenším po boku Anny Friel... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ana Friel v trojke, Anna Friel vo dvojke, potom chlpatý bobor, ktorý pripomína huštoles, no a bozky chlapov v tej trojke, lebo polyamoria je úžasná. Vtedy to bolo kontroverzné, dnes normálna situácia niekde na Farme. Friel povedala, že jej to nebolo príjemné tie scény, tak kto ju sakra nútil za pár šupiek toto hrať. No fakt chudáčikovia tí herci, čo si oni vytrpia. Inak film je prechádzkou hereckých zombíkov tváriacich sa, že sú niekde v Matrixe a potrebujú búrať spoločenské konvencie strkaním šušiek a údov všelikde. Taký protest mentálnou hnilobou. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní vyprávěnka o pokusu distancovat se od "zlé" konzumní společnosti, vymyšlená nejspíš hodně naivním kolečkem oné společnosti. Spousta klišé a schematické scény, některé vyložně nepříjemně bijící do očí, jiné pro změnu úsměvné. Celý nápad s hrou na komunitu není špatný, bohužel, jak už to často bývá, zpracování je značně podprůměrné. Hlavně v nějakém bližším vysvětlení událostí, které vedly k tomu, co se odehrává divákovi před očima a motivy jednání některých postav - bez pojmenování právě těchto dvou věcí působí jisté vyhrocené scény ve filmu násilně až přehnaně. Ústřední dvojice protagonistů ovšem dělá, co může a docela se jí to i daří a ostatní (byť nedostávají mnoho prostoru a někteří vyloženě šustí papírem) jsou s přimhouřením očí alespoň uvěřitelní. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený v roku 1996, no odvysielaný až v roku 1998. Film sa natáčal v Londýne a Coulsdone (Anglicko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • Film sa dostal do kontroverzie pre svoj sexuálny obsah, ktorý propaguje polyamoriu. Pre Annu Friel to boli najintímnejšie scény vôbec a už len pri pomyslení na natáčanie sexuálnej scény v troch sa cítila vydesená: "V deň natáčania posteľných scén som bola neuveriteľne nervózna. Pri natáčaní som mala zo seba najnesexy pocit, aký som kedy mala, ale nebolo to ani zďaleka také zlé, ako som si myslela, že to bude." (Arsenal83)

Reklama

Reklama