Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Pátek není svátek, která dále sleduje osudy rodiny Nováků. Ambiciózní paní Nováková, které se líbí život určitých vrstev, pro které jsou rozhodujícím měřidlem peníze a majetek, přinutí svého neprůbojného manžela k několika akcím, které jsou na hranici zákona. Vzestup rodiny po společenském žebříčku však končí nezadržitelným pádem, který naštěstí přijde včas. Na rozdíl od své ženy se cítí Karel Novák ve světě podvodníků různého kalibru nesvůj, a tak není divu, že po důkladném ponaučení se rozhodne vzít rodinné záležitosti do svých rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

První díl byl ještě docela humorný. Pokračování ovšem moc nevyšlo. Komedie ztrácí na tom, co osahovala v prvním díle. Tedy snaha všechno stihnout a nějak zařídit. Jestli Novákovi mají chatu, nyní chtějí barák a lepší peníze za víc volnosti, ale jdou na to svérázným způsobem. V podstatě jsme normální je bohužel v podstatě lehce nezáživná a slabá komedie. Našel jsem pár vtipných věcí, ale je jich po hříchu málo. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Fuka se pokračováním svého víceméně zdařilého vyprávění o rodině Novákových přimkl k své zřejmě nejvlastnější tematice – životu jako podvádění. Současně se takto současně realizoval i při dokončování snímku Petra Schulhoffa Co je doma, to se počítá, pánové... a právě normalizační melouchaření a kšeftaření se stalo úběžníkem i filmu V podstatě jsme normální. Jakmile se ze zlomků podobných sklonů v prvním dílu stala hlavní látka, ztratilo se veškeré kouzlo, kterým ta nenápadná rodinná buňka vládne a pro něž má cenu stále se vracet k dílku předešlému. Režisér nyní jen eviduje, přehání a dusí a nedostatek vzduchu prozrazují scény s dcerami, které se najednou ocitly na okraji, a příběh, v němž jako by již nešlo o všechny, se zcela zbortil. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Skoda :-(. Vyborni herci, dobra hudbicka. Ale ten scenar.. Desna nuda.. Roztahane, nasilu, clovek sa v tom straca, kto s kym koho ako kedy podvadza a vsetky tie intrigy a motanice.. Nakoniec som uz len sledoval, kedy sa ten porod skonci a stlacal "t" vo VLC.. No, za tie herecke vykony davam 2* - keby tam boli len o bylku slabsi herci, tak je to komplet prepadak. Jedina scena, kde som sa fakt rehotal, bola ta s tym postrekovacim autom na krizovatke, to nema chybu :-D, komplet ceskoslovensky suchy zmysel pre humor :---)). Ale rezia je inak uplna sracka, to jaky biedak tocil - asi mal dakych kamaratov v strane, rezia jak z pomocnej skoly. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Normalizační (ne)komedie o běžných rodinných záležitostech, prolínajících se se socialistickým obchodem, kde se člověk ani nepobaví, ale ani příliš nenudí. Do deštivého nudného odpoledne se hodí, když už nic jiného, lepšího, neběží. Jen se divím, co v takovém filmu dělá skvělý scénárista Zdeněk Svěrák a jeho kolega Pavel Vondruška. Ale jsem za ně rád, alespoň některé postavy mi byly sympatické. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu "Patek neni svatek" uz nema kvalitou na jednicku. Akosi sa vytratil dej, a film aj napriek hereckej ucasti Petra Narozneho /Jachyme, hod ho do stroje, Marecku, podejte mi pero/ sklzava len do ako -tak znesitelneho normalizacneho ceskoslovenskeho priemeru. Nedokazala to zachranit ani pani Helena Ruzickova /Ecce Homo, Homolka, Vsichni Dobri Rodaci/. 55 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V panelákové kuchyni je nad plynovým sporákem umístěná skládací kuchyňská váha. Je ovšem namontovaná obráceně – neb miska zakrývající stupnici se odklápěla o 90° dolů. V této neotřelé instalaci by se vyklápěla nahoru, kde by nejenom nedržela, ale váha by pozbyla funkce. (Brtniik)
  • Na večírku v tuzexové vile je vidět cívkový magnetofon REVOX, v ČSSR tehdy naprosto nedostupný. (Brtniik)
  • Natáčelo se v Praze, Unhošti, Kladně (Dům kultury) a na zámku Líšno u Benešova. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama