Reklama

Reklama

Indiáni: Geronimo

  • USA We Shall Remain: Geronimo

Obsahy(1)

Na konci indiánských válek na sklonku 19. století katapultovaly zoufalé časy do čela Apačů kontroverzní postavu. Ke zlosti bělochů se Geronimo stal jejich úhlavním nepřítelem a vykonavatelem nevýslovně brutálních krutostí. Jeho jednání sneslo na některé Apače hněv nepřátel. Pro své přívržence zůstal ztělesněním hrdého vzdoru a vůdcem poslední bojové skupiny původních Američanů, která se vzdala americké vládě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

rozpas 

všechny recenze uživatele

Je to smutný příběh o tom, jak si bílí lidé dokázali podmanit Ameriku. Největší genocida v dějinách lidstva a ještě k tomu posvěcená. Jak se tam teď těm amíkům žije? Svědomí mě hryže až sem do cetrální Vysočiny... za to, co jsme jim tam všechno napáchali. "Vaše žena je mrtvá, vaše děti jsou mrtvé, matka je mrtvá, celý váš život je v mžiku pryč. Je jasné, že máte chuť někoho zabít..." ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Všetkých 5 hviezdičiek už len za to ako nestranne je opísaná krádež zeme a zotročenie pôvodného veľmi inteligentného obyvateľstva a budovanie toho čo tam je dnes dalším zotročeným obyvateľstvom ..... ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Dokument mi nesedl, zvláště ten rádoby spirituální projev v českém dabingu od nejhoršího dabéra všech dob-Petra Gelnara... ()

LogTakSte 

všechny recenze uživatele

Ač natočené v americké režii,dle mého názoru velice nezaujaté,poučné a zajímavé zpracování které ve vás zanechá hlubokou stopu ještě dlouho po jejím shlédnutí a po kterém si budete klást otázku jakou postavou vlastně Geronimo byl... Hrdinou či prokletím,postavou kladnou či zápornou,tím vším,něčím méně či něčím víc?Jediné čím jsem si jist je ,že vše co udělal,vše čím se proslavil,ke všemu byl dotlačen ve jménu chamtivosti,nesnášenlivosti,pokrytectví,věcí které jsou aktuální dnes stejně jako v tehdejších dobách... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama