Reklama

Reklama

Lapeni v síti

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná, atraktivní úřednice Je Lanqiu se dozví vážnou diagnózu svého zdravotního stavu. Cestou do zaměstnání rozrušena neuvolní v autobuse místo starému muži. Banální incident, náhodně zachycený začínající redaktorkou na mobilní telefon, radikálně změní život nejen Je Lanqiu, ale i lidem z jejího okolí. Proslulý čínský režisér Čchen Kchaj-ke se ve svém novém snímku zamýšlí nad nelichotivými fenomény současné společnosti, která je stále více ovládaná internetem. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ nemôžem dať viac. Veľké sklamanie. Hlavne od takého vizuálneho režiséra ako je Kaige Chen. Nápad bol dobrý, ale postáv bolo v príbehu jednoducho príliš veľa a každá z nich nevyvážená. Čo malo za následok jednu jedinú vec, a to že sme k žiadnej neprenikli. Myšlienka zaujímavá. Kamera výborná a dievčatá pekné. Ale to je asi tak všetko. Všetky tie výrazné poukázania na súčasnú spoločnosť boli veľmi očividné a strácali na váhe a hlavne, a čo ma mrzí najviac, to bolo celé rozťahané a nekonzistentné. Je to veľké škoda. Chen očividne stárne a jeho filmy sú len pokusmi o niečo čo sa mu kedysi darilo naplniť bez problémov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to ako sa stratiť v aute v čínskom veľkomeste. Neustále blúdite, aby ste ku koncu začali chápať, že už ste napojení na tú správnu cestu a cieľ je istota. Lenže v ňom už ste tak zmorení blúdením, že je vám to nakoniec jedno. Množstvo podzápletiek a postáv, ktoré na seba kujú pikle sa začnú na konci rozplietať, ale kto s kým ostane, prežije a podpíše kontrakt mi katarziu neprinieslo. Ale pri tej "ceste" som bol aspoň v neznámom, mierne exotickom prostredí. Že je už takmer nerozoznateľné od našeho západného, je problém domácich. ()

Reklama

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Formálně se mi to líbí, Chenova režije je jaksepatří na úrovni, musel jsem ale překousnout emocionálně trochu příliš přepjaté scény a odporný product-placement (oběť Smějícímu se buddhovi, který přináší červené papírky s obrázkem Velkého kormidelníka), abych tomu dal víc než 3 hvězdy. Čínský film pro 21. století pro mě je Lou Yeovo Mystery, tento film ale také řeší aktuální společenské problémy a život yapíků, takže je relevantní svým obsahem a není to jenom kašírka. ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla na festivalu Cinema mundi (2013) a musím konstatovat, že se mi líbil. Název je maximálně výstižný, ústřední postava filmu je doslova lapena v síti internetu, který po ní šílí. Všechny události mají svůj smysl, je zde výrazný kontrast od obrazu dívky na internetu a její skutečné osobnosti. Zároveň zde však není stavěna moc internetu jako destruktivní se schopností zabíjet, protože to není jediný důvod. Netají se však, že internet – a lidé na něm, dokáží druhému zničit život. Film můžu doporučit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čínský kandidát na Oscary si plete žánry a nedokáže držet tempo. Spíše než dramatem poukazujícím na stinnou stránku internetového boomu je sladkobolným cajdákem převážně nesympatických postav. Slibovaná reflexe masmédií se vinou nechtěného humoru a ukvapeného začátku ztrácí v romantice jihokorejských parametrů. Ta by si své diváky jistě našla, nesměla by se však skrývat v něčem, čím ani zdaleka není. kult pro Cinema Mundi, 2013., ()

Galerie (82)

Reklama

Reklama