Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 1

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

MMR 

všechny recenze uživatele

Toto je pro mně komedie číslo 1. Tohle jen tak žádný film nepřekoná. Obrovská dávka humoru při jednom večeru, kdy si nakladatel Pierre Brochant pozve do domu největšího blbce na světě. Nejlepší jsou pro scény při telefonátech. Zbožňuju postavu Francoise Pignona ve všech komediích, ale tady je nejlepší. Nejjednoznačnější plné hodnocení, které jsem udělil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna parádna francúzska komédia. Je vidieť, že táto európska krajina stále patrí ku vladárom tohto filmového žánru. "Le Diner de cons" ma skvele pobavil. Predovšetkým úžastný výkon J.Villereta, ktorý si zahral Francoisa Pignona. Právom si vyslúžil titul "Kráľ blbcov". I ten náznak Veľkého človeka v závere filmu ihneď prebil ďalšou nehoráznou blbosťou. A ja som vtedy znova vyprskol smiechom. Toto je naozaj komédia! **** ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vkusná a přitom toliko cynická komedie, jejíž kvality podtrhla nedozírná debilita amerického remaku. Vážně mám radost, že někdo dokáže natočit kvalitní film s naprosto amorálním námětem, v němž přesto soucítíte se všemi postavami a nemáte v závěru pachuť z povinného moralizování. Veberovky budou v mých očích patrně už navždy tím nejlepším, co Francie komediálnímu světu dala. Při scéně s představováním skutečné Marlene jsem se smál stylem retardovaného osla a doufal jsem, že to nikdy neskončí. Viděno nespočetněkrát. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá, po scénáristické stránce naprosto vypiplaná, hříčka. Herecký koncert obou hlavních aktérů, perfektně napsané dialogy i slušný český dabing dělají z Blbce k večeři hodně slušnou komedii. Přesto, žádná hláška mi v paměti neutkvěla a ačkoliv jsem se při filmu docela nasmál, gejzír nadšení a smíchu jako u Drž hubu se neopakoval... 4* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která by si možná zasloužila být o něco delší. I jednoduchá zápletka dokáže z filmu udělat podařenou komedii, pokud se ví, jak na to a pokud je po ruce několik skvělých komiků. To vše zde je a tak vznikla komedie, ve které se nebudete smát každou minutu, ale o to víc se budete lámat smíchy v momentech, co opravdu stojí za to! 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Doktor Sorbier (Christian Pereira) podá Pierru Brochantovi (Thierry Lhermitte) telefon, načež Pierre volá Pignona (Jacques Villeret). Telefon vyzvání, Pignon nezvedá a Pierre mezi tím mluví na doktora. Protože hovor nebere, zapne se záznamník s básničkou. Pierra to rozesměje, položí a vytočí číslo znova, aby si mohl básničku poslechnout i Sorbier. Tentokrát ale telefon u Pignona nezačne vůbec vyzvánět a přeskočí na záznamník rovnou. (Pepy)

Reklama

Reklama