Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Vladajsoucna 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Richardův film. Zábavný příběh s vážnějším společensko-kritickým podtextem, výtečně hravá Cosmova hudba a samozřejmě excelentní, na rozdíl od některých svých filmů uměřený a nepřehrávající Pierre Richard, v pozadí jistou rukou režírovaný Francisem Weberem. Film pro deštivé nedělní odpoledne, u kterého se lze ze srdce zasmát a přitom nezhloupnout, ale naopak se ještě zamyslet nad důstojností člověka ve společnosti, kde hrají dominantní role peníze a sociální postavení. Takto po všech stránkách dokonalé komedie se dnes ve Francii netočí. Bohužel nejen tam. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stará komédia s Pierrom Richardom v peknom prostredí, tento film je taký francúzsky a pútavý, že vám ani to hovorené slovo nebude vadiť. Musím priznať, že ma v dobrom prekvapil, ale nemá to iskru, napriek tým všetkým hračkám v tej vile ma to do detstva nevrátilo. Nenasmial som sa veľa takže hodnotím ako hodnotím, ale chápem že niekto si pri tomto mohol užiť dobrú zábavu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzsko roku 1976 a Slovensko, respektíve celý svet roku 2013 stojí na tých istých spoločenských princípoch. Peniaze sú to najdôležitejšie, podriadení sú iba bezvýznamné šváby, láska k dieťaťu sa prejavuje nákupom darčekov. Čakal som bláznivú komédiu, po prehodnotení v polovici filmu som začal očakávať predvídateľný slzopudný záver s napraveným ockom, dostal som ale niečo omnoho inteligentnejšie. Takéto otvorenejšie konce dodávajú filmom punc reality a človek sa s nimi ľahšie stotožní. Michel Bouquet je znovu nesympatický, že by ste ho najradšej zavreli do krabice, Richard navzdory plagátu a synopsii nehrá takého vola, akého by ste čakali. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Komedie, nebo spíš tragikomedie (jak tady čtu)...jo, to se hodí víc.... Hračka (s Pierrem Richardem v hlavní roli) je velice povedený film, který naráží na poměry mezi lidmi, přesněji na to, že někdo má moc, někdo ne. Souhlasím s komentářem uživatele pshimi. Francis Veber se hned svým prvním režijním filmem zařadil mezi klasiku francouzského filmu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská příjemná komedie. Která člověka dokáže pobavit, ale zároveň, pokud ten dotyčný chce, tak si dokáže najít i trošku hlubší myšlenku. Pierre Richard je jednou z legend francouzské komedie a je příjemné ho sledovat, není nijak otravný, jako to bývá u dnešních spotřebních komedií. Hodně mě zaujal také námět. Strašně absurdní nápad, který mě ale nepřestal bavit a fascinovat, jak mohl někdo, něco takového, vymyslet. Příjemné strávené odpoledne u francouzské komedie. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama