Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 2

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (169)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv už hodně dlouho Metallica nevydává dobrý alba a za legendární se dá považovat jen vše před Black Album, i tak je tohle nářez, přestože je to jen lehce vyladěnej záznam z koncertu prostříhanej jakýmsi příběhem. Jeho podbarvení hudbou z koncertu je dobrej nápad a vždycky jsem si přál aby někdo něco takovýho natočil. Celý vystoupení Metallicy je super a klasicky megalomansky provedený ať už zboření sochy Doris nebo elektrický křeslo při Ride the Lightning, musí se jim uznat že show umí udělat. Plus taky za to že se ve filmu objevujou spíš starší songy a z novejch hlavně ty lepší. Někdy si to dám znova. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Metallicu uznávám, ale nikdy jsem je neposlouchal. A přesto jsem znal všechny songy, který tam hráli. Prostě je to klasika, kterou znají skoro všichni a ani o tom neví. Ze začátku to vypadalo zajímavě, i ten příběh daný do koncertu, ale pořád se to bralo jen jako koncert, protože příběh v tom moc roli nehrál. Musím uznat, že Mettalica má úžasnou schopnost vyplnit obří pódium, což by jiná kapela sotva dokázala. Hodně jim u toho pomohla naprosto úžasně sestavená choreografie pohybů na pódiu a vestavěných vychytávek, kterých tam bylo víc než dost. Jediné zklamání bylo z toho konce, když už tam ten příběh dali, tak ho mohli alespoň pořádně zakončit. Přišlo mi, jakoby to měli celé naplánované a konec prostě nedomysleli a už nevěděli jak ho zasadit do sledu písniček. Ve 3D to mohlo být boží, protože minispoiler: stavba a pád sochy nebo zničení pódia mohlo vypadat ještě epičtěji. Já jsem spokojenej, skvělej koncert s malým příběhem uvnitř. 80% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Metallica pro MTV teenager sráče - ideální způsob jak si tuto kapelu znechutit. Pseudo-koncert před mrtvým publikem a prolínaný roztahaným a zcela nesmyslným "klipem", jehož jediným smyslem je demonstrovat 3D a předvést nějakého cucáka, se kterým se bude moci cílové kinder publikum ztotožnit. Libovolný živák Metallicy je výrazně energičtější podívaná, a Scorsesseho geniální kino-záznam Rolling Stones na toto může jen z velké výšky plivat. 4/10 ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Fantastické! Viděl jsem Metallicu naživo, ale to co nabízí tento snímek je skutečně ještě o level výš. V podstatě jde také o koncert, ale garantuji vám, že tak blízko jste kapele ještě nikdy nebyli. Kamery vám zprostředkují detaily, o kterých se vám nikdy ani nezdálo a díky 3D technologii máte pocit, jako by jste stáli přímo na pódiu. Bombastická scéna, mimořádné zvukové provedení, playlist složený z těch nejzásadnějších hitů skupiny a nakonec i klipový doplněk v podobě jakéhosi příběhu na pozadí, fungujícího do jisté míry jako obrazový přepis jednotlivých textů, to všechno umocňuje zážitek, jaký hluboko uvnitř ještě dlouho doznívá a který mi dosud zatím žádná jiná skupina neposkytla. A že jsem těch koncertů už navštívil. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky jasná volba. Nechápu, proč tady někdo Metallicu haní a píše absolutně zcestné nesmysly. Pokud nějakou kapelu rád nemám, tak přeci nevyhodím 200 korun za IMAX abych se ještě více utvrdil v tom, že toto opravdu není můj šálek čaje. Takový komentář bych nepovažoval za cokoliv vypovídající o úrovni a kvalitě tohoto "filmu". Za mě ve spojení s koncertem z Edenu dokonalá záležitost. Užil jsem si to tak jako bych tam opravdu byl! Skvělá show! Metallica forever! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoli úvodní scéna a pár dalších poukazuje na to, že se koncert odehrává v BC Place areně, samotný koncert se uskutečnil v Rogers Areně ve Vancouveru, která se nachází jen pár metrů od BC Place. (Punisher)
  • Obsah tašky, kterou měl Trip (Dane DeHaan) přinést zpět do arény, nebyl nikdy ukázán ani vysvětlen. (Punisher)
  • Ve filmu Metallica nejvíce hraje své skladby z alb „Ride The Lightning“ (1984), „Master of Puppets“ (1986) a „Metallica“ – zvané též „The Black Album“ (1991). Pokaždé jsou to písně tři. V případě „Ride The Lightning“ jde o skladby „Creeping Death“, „For Whom The Bells Tolls“ a „Ride The Lighning“. U „Master of Puppets“ se jedná o skladby „Master of Puppets“, „Battery“ a „Orion“ (tato skladba zní během titulků). U „Black Album“ se jedná o skladby „Wherever I May Roam“ (kde zahraje kapela pouze úvodní riff), „Nothing Else Matters“ a „Enter Sandman“. Dále ve filmu zazní skladby z alb „Kill 'Em All“ (1983), „...And Justice For All“ (1988), „Reload“ (1997) a „Death Magnetic“ (2008). Dále ve filmu zazní už jen jediná skladba, která není od Metallicy, a to „The Ecstasy Of Gods“ od Ennia Morriconeho. (FrankSusta)

Reklama

Reklama