Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 1

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (169)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V roce 1993 mě na koncertě v Brně Metallica převálcovala ještě o chloupek přesvědčivěji, ale tento koncert má rovněž skvělou atmosféru a dohromady mu nic nechybí. Hlavně mi udělalo radost, že s pěti křížky na krku se chlapci nevydávají směrem, při kterém by si jednou mohli klepat holí do rytmu dechovky, ale naopak sází staré pecky s takovým elánem, že se již těším na to až to v osmdesáti zopakují. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Není to film o Metallice, je to koncert do kterého je zakomponovaná jednoduchá, krátká dějová linka. Takže ti, co Metallicu neznají to rozhodně neocení. Bude to akorát hodně nechtěného rambajzu. Ti co čekají film o Metallice budou relativně zklamáni. A ti, co jsou fandy a hledají výborně zpracovaný 3D koncert budou chrochtat blahem. 3D tam funguje velmi dobře, minimálně tedy v notoricky známé skladbě "One" je celá show (díky laserům které různě prskají z obrazovky) opravdu strhující. (z odpovídajícím technickým vybavením). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tripova noční pouť apokalyptickým městem k hudbě výborně seděla a docela se jí dařilo dělat z dalšího koncertního záznamu zdání filmu. Režisér se to snažil oživovat i dalšími triky. Staré fláky pořád šlapou, při One mne stále mrazí v zádech, ale jinak je prostě současná Metallica hudebně někde jinde než já. Mínus půl hvězdičky za zbytečné 3D (70%). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu luxusní. Snad nejlepší hudební film, jaký jsem viděl. I když to vlastně nemá ani pořádný děj, tak to vůbec nevadí. Je to jeden velký koncert. Ta socha mě maximálně odrovnala. I závěrečná destrukce byla skvělá. Pódium bylo úžasné. Tak multifunknčí. Tohle bych chtěl vidět na živo. Vážně doporučuju všem fannům. Metallicy. ;) Dane DeHaan byl taky dobrý. :) Obsah tašky je celkem překvapivý... "Zajeď pro tu dodávku." ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tento nápad ve stylu celovečerního klipu na motiv po sobě jdoucích písniček, které tvoří ucelený příběh, mě nadchl! Koncert byl skvělý a vývoj děje na pozadí perfektně ladil do textu. Navíc se mi Dane Dehaan moc líbil. Není to film sám o sobě, je to koncert s prvky filmu. A já jsem si to náramně užila! Když přišla na řadu písniška "nothing else matters" byla jsem v tu chvíli dokonale spokojená. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Všetky skladby okrem poslednej sú živými nahrávkami z koncertu, ktorý sa uskutočnil v auguste 2012 v Kanade. Skladba "Orion" bola nahratá počas zvukovej skúšky. (Gothar)
  • Ačkoli úvodní scéna a pár dalších poukazuje na to, že se koncert odehrává v BC Place areně, samotný koncert se uskutečnil v Rogers Areně ve Vancouveru, která se nachází jen pár metrů od BC Place. (Punisher)
  • Ve filmu Metallica nejvíce hraje své skladby z alb „Ride The Lightning“ (1984), „Master of Puppets“ (1986) a „Metallica“ – zvané též „The Black Album“ (1991). Pokaždé jsou to písně tři. V případě „Ride The Lightning“ jde o skladby „Creeping Death“, „For Whom The Bells Tolls“ a „Ride The Lighning“. U „Master of Puppets“ se jedná o skladby „Master of Puppets“, „Battery“ a „Orion“ (tato skladba zní během titulků). U „Black Album“ se jedná o skladby „Wherever I May Roam“ (kde zahraje kapela pouze úvodní riff), „Nothing Else Matters“ a „Enter Sandman“. Dále ve filmu zazní skladby z alb „Kill 'Em All“ (1983), „...And Justice For All“ (1988), „Reload“ (1997) a „Death Magnetic“ (2008). Dále ve filmu zazní už jen jediná skladba, která není od Metallicy, a to „The Ecstasy Of Gods“ od Ennia Morriconeho. (FrankSusta)

Reklama

Reklama