Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Neumim si svůj život představit bez hudby. A tim pádem i bez hudebních skupin. Jsou skupiny co se nikdy neprosadí, pak jsou ty co se drží a skončí časem a nebo v tom nejlepším a pak ty, co hrajou desítky let. No a občas se některá pokusí o comeback, což se ne vždy povede. Právě skupina Strange Fruit se o to chce pokusit. Celkem jasně danej příběh s příměsí romatiky, humoru, britskýho akcentu a happyendu. Konec se mi líbil asi nejvíc, ale jinak byl celej film parádní. Uvažoval jsem mezi plnym počtem a čtyřma hvězdama. Soundtrack nakonec rozhodl o pěti hvězdách, hlavně díky skladbě "The Flame Still Burns". ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ještě někdo má nějaký další psychický, fyzický, osobnostní nebo vztahový problém, o kterém byste nás chtěli v rámci této "komedie" spravit? Pro mě osobně málem k nepřežití, tu depku snad časem rozeženu. Revival Alice Nellis v červených s odřenýma ušima, ale asi tak desetkrát lepší, než tenhle nepochopitelnej, ubrečenej atak na 80 procent. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Nebylo-li by té příjemné atmosféry a přítomnosti Billa N., bez kterého by celé to post-rockové snažení byl guláš na entou, šla bych s hodnocením možná i do větších hlubin. Takhle (alespoň) průměrem, což je vcelku i škoda, když vezmu v úvahu, že námět zněl zajímavě, ale především zaváněl možností dobré anglické (!) komedie. Některé scény opravdu vtipné jsou, ale je jich jak šafránu a nestačí je slepovat dohromady, aby to působilo celistvě. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Anglický humor mi bol stále sympatický a hudba z Anglicka no povedzme si na rovinu samé legendárne kapely čiže je aj lepšia na celom kontimente?Pre mna určite nie.Čo sa týka filmu ten skromne inteligentý humor a hudbička k tomu tak proste nemohol som odolať.V podstate úplne neznámi herci no v dnešnej dobe Timothy Spall,Stephen Rea,Bill Nighy už predsa sa objavujú vo filmoch trošku častejšie než predtým.Fiktívna kapelka Strange Fruit je síce fiktívna,ale možno tak stále vypadá rozchod nejakých kapiel a potom ich zovuzrodenie človek si predstaví stále nejakých hrdinov rocku alebo metalu z Anglických končín a pousmeje, že určite tak to nejak vyzerá s návratom na scénu.Už dlho ma takto nepohladil nejaký film v podstate hudobný priam som sa zábaval.Kedže som tu v podstate všetko vyhodnotil nemožem inak len .... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Musím trochu korigovat svoji utkvělou představu, že současné (současné je poslední čtvrtstoletí) veselohry či komedie, mi příliš nesednou. Tady jsem se bavil od začátku do konce, a to nejen jedním způsobem, ale skutečně mnoha, každý rocker bez výjimky přinesl svůj díl humoru, ovšemže ryze anglického. Pozn. 1: "Still Crazy (after all these years)" - "Pořád naplno" či "Zase v tom lítáme", je v pořádku. Název skupiny "Strange Fruit" je ale pojem, který je už významově obsazen. Billy Holliday (Autoři: Lewis Allan / Maurice Pearl / Dwayne P Wiggins) zpívá o divném ovoci, které dozrává na topolech "Southern trees bear strange fruit / Blood on the leaves and blood at the root / Black bodies swinging in the southern breeze / Strange fruit hanging from the poplar trees". Autoři filmu si to měli uvědomit a od tohoto názvu upustit. Pozn. 2: Tajemná postava Briana může připomínat Syda Barretta, Petera Greena a další muzikanty s podobným osudem (je jich fakt hodně). Pozn. 3: K anglickému humoru: V rámci spolupráce s firmou Highwater z Cheltenhamu (oblast Cotswolds) byl mým partnerem pan Steward (za včer vypil 5 piv a s dobrým pocitem řídil auto). Několik dnů jsem se ho nemohl dovolat, pak mi oznámili, že ráno přišel do práce, předvedl scénu ze snídaně s manželkou, řekl pár vtipů, pak položil hlavu na ruce a zemřel. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Soundtrack k tomuto filmu byl nominovaný na Zlatý globus. (Lynette)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)
  • Glasgowská skupina The Fratellis nazvala svoj debutový album podľa vety z filmu, keď sa rocker Tony Costello ozval do telefónu ako "Costello Music". (U_S_O)

Reklama

Reklama