Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kromě úsměvných patriarchálních výstupů Billa Nighyho jsem nezaznamenala žádný další impuls k opakované projekci, jen smutný pohled na bídu návratů do dob, které může oživit pouze remastering... Jóó, vystupovat z rozjetého vlaku se nemá, to může potvrdit třeba Mick Jagger, který se rozhodl stárnout mezigeneračně a díky tomu (a pokroku ve vývoji stimulantů) by o dvacet let mladším Strange Fruit ještě teď nakopal prdel :-) ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Dost oldschoolová podívaná, která neztratí svou krásu ani po 13 letech po premiéře. Díval jsem se hlavně kvůli Billovi Nighymu, který mne zase moc potěšil, a dovolím si říct že předvedl excelentní výkon, přirovnal bych ho k výkonu z Pirátů na vlnách. Z filmu úplně dýchá atmosféra 70. let, ale dovolím se tvrdit, že v dnešních moderních dnech působí dosti omšele. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V první půlce a na euro turné je to víc sranda, ale i konec je celkem v pohodě. Pohoda je asi to hlavní slovo, které to vystihuje. Je to milej film s příjemnými herci a uteče jak nic. Nemá nic extra překvapivého a hudba tu není nějak oslnivá, ale nějak jsem to těm Angličanům odpustil. Celkově takové slabší čtyři. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Nebylo-li by té příjemné atmosféry a přítomnosti Billa N., bez kterého by celé to post-rockové snažení byl guláš na entou, šla bych s hodnocením možná i do větších hlubin. Takhle (alespoň) průměrem, což je vcelku i škoda, když vezmu v úvahu, že námět zněl zajímavě, ale především zaváněl možností dobré anglické (!) komedie. Některé scény opravdu vtipné jsou, ale je jich jak šafránu a nestačí je slepovat dohromady, aby to působilo celistvě. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Anglický humor mi bol stále sympatický a hudba z Anglicka no povedzme si na rovinu samé legendárne kapely čiže je aj lepšia na celom kontimente?Pre mna určite nie.Čo sa týka filmu ten skromne inteligentý humor a hudbička k tomu tak proste nemohol som odolať.V podstate úplne neznámi herci no v dnešnej dobe Timothy Spall,Stephen Rea,Bill Nighy už predsa sa objavujú vo filmoch trošku častejšie než predtým.Fiktívna kapelka Strange Fruit je síce fiktívna,ale možno tak stále vypadá rozchod nejakých kapiel a potom ich zovuzrodenie človek si predstaví stále nejakých hrdinov rocku alebo metalu z Anglických končín a pousmeje, že určite tak to nejak vyzerá s návratom na scénu.Už dlho ma takto nepohladil nejaký film v podstate hudobný priam som sa zábaval.Kedže som tu v podstate všetko vyhodnotil nemožem inak len .... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Glasgowská skupina The Fratellis nazvala svoj debutový album podľa vety z filmu, keď sa rocker Tony Costello ozval do telefónu ako "Costello Music". (U_S_O)
  • Pri názve filmu sa tvorcovia nechali inšpirovať piesňou od Paula Simona - Still Crazy After All These Years. (U_S_O)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)

Reklama

Reklama