Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

gumolit 

všechny recenze uživatele

Anglický humor mi bol stále sympatický a hudba z Anglicka no povedzme si na rovinu samé legendárne kapely čiže je aj lepšia na celom kontimente?Pre mna určite nie.Čo sa týka filmu ten skromne inteligentý humor a hudbička k tomu tak proste nemohol som odolať.V podstate úplne neznámi herci no v dnešnej dobe Timothy Spall,Stephen Rea,Bill Nighy už predsa sa objavujú vo filmoch trošku častejšie než predtým.Fiktívna kapelka Strange Fruit je síce fiktívna,ale možno tak stále vypadá rozchod nejakých kapiel a potom ich zovuzrodenie človek si predstaví stále nejakých hrdinov rocku alebo metalu z Anglických končín a pousmeje, že určite tak to nejak vyzerá s návratom na scénu.Už dlho ma takto nepohladil nejaký film v podstate hudobný priam som sa zábaval.Kedže som tu v podstate všetko vyhodnotil nemožem inak len .... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vtipně napsaný příběh a příjemně strávených 90 minut ve společnosti stárnoucích rockových bardů, jejichž snaha o návrat na výsluní a popření přísloví "Nikdy nevstoupíš dvakrát do stejné řeky" je tak sympatická, že jim nelze nefandit. A ačkoliv jejich jednoduchý rock někdy z doby kamenný není můj šálek čaje, v zábavném teatrálním podání geniálního Billyho Nighy se místama stával skoro chuťovkovým pamlskem. A zbytek hereckého ansámblu za ním určitě nezaostával. It´s Only Rock´n´Roll, tak to "dědci" hrňte, vždyť podívejte na Lemmyho :o) ()

Reklama

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh o hudební skupině, která se po svém rozpadu před 20 let zkouší znovu dát dohromady a hrát své staré songy. Nejlepší je postupné přiblížení jednotlivých osudů frontmanů kapely a jejich názor na ostatní členy a názor na znovuobnovení kapely. Filmy tohoto typu mám hodně rád, ale bohužel jich není moc. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film se odehrává v pro mě velmi atraktivním prostředí rockových koncertů, pitek, drogových mejdanů a nonstop kocovin! Všechno v komediálním duchu, podpořené opravdu dobrou kytarovou muzikou. Ale co mi asi opravdu na dlouho utkví v paměti je !!!GENIÁLNÍ!!! Bill Nighy ve scénách na pódiu! To co dokázal z něj dělá snad toho nejcharismatičtějšího rockového zpěváka všetkých čias!...update 2016: ujde, z Bill Nighyho už nejsem tady odvarenej. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy je prostě machr přes hudební role a pro mě byl i v tomto filmu on ten hlavní a stěžejní, díky kterému to stálo za to! Byl vtipný, stylový a má nádherný hlas. Samozřejmě i ostatní představitelé byli vynikající, vyzdvihla bych například Stephena Rea, Jimmyho Naila nebo Juliet Aubrey. Všem jejich role sedly jako ulité! Děj je bezesporu zajímavý (alespoň tedy pro mě) a bavilo mě sledovat nálady, spory a celkově vztahy v rockové kapele, která se pokouší o comeback. Hudba je úžasná, herci jsou úžasní, příběh je úžasný. Já nemám co vytknout!! A ten Bill.. Musím se opakovat.. Předvedl opět něco fantastického! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Velké davové scény z koncertních vystoupení se natáčely tak, že byl najat pouze 20 členný kompars představující fanoušky, který byl ve finální podobě digitálně upraven. (Lynette)
  • Věkový rozdíl mezi Rachael Stirling a Frances Barber je pouhých osm let. Ve filmu hrály matku s dcerou. (Janko666)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)

Reklama

Reklama