Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

noriaki 

všechny recenze uživatele

I s odstupem téměř patnácti let, je Fucking Åmål pořád jeden z nejpřirozenějších romantických filmů, co jsem kdy viděl. Zároveň je jedním z nejsilnějších, protože i když si na nic nehraje a nepřináší nic nového, vypráví svůj příběh neskutečně chytlavě a sugestivně. Civilní herecké výkony a špičková režie jsou ve švédských snímcích téměř samozřejmostí a tenhle vyniká i mezi nimi. Fakt jsem jim věřil úplně všechno. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jedna z vyjjímek, kdy český název nesouvisející s původním je skvěle vybrán. I když nevím, co bylo dřív, jestli písnička Lucie Bílé, nebo název filmu. Velmi zajímavé nahlédnutí do zmatků v životě -náctiletelých ve Švédsku, které jsou patrně dost universální. Trošku z mého pohledu je nevěrohodné, že by holky, které samy ještě nemají ve svém vztahu jasno a prakticky spolu ještě ani nezačaly "chodit" a ještě v tomto věku byly donuceny k veřejnému "coming out-u". ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Téma homosexuality už začíná být tak otřepané, že se pomalu filmům z touto tématikou začínám vyhýbat. Toto je však nadprůměrný film těžící zejména z chytrého scénáře a hereckých výkonů dvou mladičkých švédských hereček. Vznikl milý, po všech stránkách vydařený snímek, po kterém je člověku dobře po těle. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zjišťovat, že mezi evropským filmem nevynikají například Francouzi či Italové, ale s přehledem severské země. Na teenagerský film jsem díky americké produkci zanevřela, ale Lukas Moodysson mě přesvědčil, že i v tomto subžánru se dá stvořit malý zázrak. Přesně obsazené, přesně zahrané, scénář vypilovaný. Možná bych měla drobnou výtku k závěru, ale přesto jsou to zasloužené 4*. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sám o sebe (napr. vyrobený v USA?:-) by bol pre mňa tento film tak za 3*, ale jednu hviezdičku pridávam Lukasovi Moodyssonovi za nádherne vnímavé a zároveň vierohodné vykreslenie chápania sveta očami adolescentov. Akokoľvek podobne alebo odlišne od hlavných hrdinov Fucking Amal vyzerala naša puberta, akokoľvek môžeme v niektorých situáciách ich správanie neschvaľovať, uvedomujeme si, že každý sme si to prežili... a tým istým prejdú ďalšie generácie detí. Výborná sonda do života násťročných, keď ich ovplyvňujú hormóny, kamaráti a revolta proti celému svetu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Lukas Moodysson napsal devět návrhů scénáře. (Kulmon)
  • Název filmu vznikl z fráze, kterou si poznamenal režisér Lukas Moodysson na první stránku scénáře. Někdo si všiml, že jako název nezní špatně a nakonec byla použita jako oficiální název. (IQ Tiqe)
  • Elino příjmení je Olsson. (Kulmon)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama