Reklama

Reklama

Nepožehnaní

(festivalový název)
  • Kanada Lesser Blessed, The
Trailer

Obsahy(1)

Larry, indián z kmene Tlicho, vyrůstá na severu, v malém městečku Fort Simmer. Ve svých šestnácti letech zbožňuje heavy metal, severskou krajinu a Julietu Hopeovou, největší kočku na škole. Když se do města přistěhuje Johnny Beck, další příslušník domorodých obyvatel Kanady, je Larry připraven téměř na cokoliv. Navzdory hubené postavě, nervozitě a sebekritičnosti je Larry přitažlivou směsicí chvástavého ega a zranitelnosti. Jeho minulost je lemována hrůznými zážitky - násilnickým otcem či nehodou, při které byl téměř zabit. Ale přátelství s Johnnym a touha po Julietě mu skýtají možnost čelit nejen minulosti, ale také své budoucnosti. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Dostal sa mi do rúk ďalší príbeh o jemne nevyrovnanom študentovi, ktorý trpí kvôli démonom minulosti. Ako býva zvykom, nájde niekoho, vďaka komu sa z neho ako z nevyrovnanej osoby stáva niekto, kto si zrazu dokáže otvoriť hubu. A jeho postavu stvárňuje obdivuhodne prirodzený, jednorázový herec Joel Evans. Zároveň sa Kiowa Gordon predstavuje ako niekto, kto nie je len tá vedľajšia postava z Twilightu závislá na inej postave. Akékoľvek iné obsadenie v tomto filme bolo pri najmenšom dobré, ak nie výborné. Väčšina indiánov má asi prirodzený šmrnc, dokonca som objavila novú skutočnosť, že indiáni môžu mať pehy. A k samotnému príbehu. Situovaný do nádherného prostredia a aj napriek škole mi film až do záveru veľmi pripomínal Inside I am Dancing. Chytľavé, príjemné a schopné neunudiť, s jemnou dramatickosťou, dobre napísaným scenárom a občasnými popáleninami. Radím medzi tie veľmi príjemné drámy s možnosťou opakovania do budúcna. Kanada sa u mňa začína veľmi vyťahovať a dokazuje, že dokáže ukázať aj niečo iné ako málo vtipný humor a divné horory. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí příběh v nádherném prostředí, se skvělou kamerou a hudbou. Líbilo se mi, že byly jednotlivé postavy od sebe markantně odlišné a člověk může sledovat, jak se osobnostně vyvíjí, nebo naopak zůstavají stejné. To co mi ale lehce vadilo bylo málo kontextu k dějové linii. Sice se tam někdy objevují podivné prvoplánovitě dramatizující záblesky čehosi, ale svůj účel neplní. Další mínus je podle mě jednoduchost děje samotného, což je dle mého názoru velká škoda, protože námět se dal rozvinout do mnohem větších podrobností a film by pak působil více reálně. To nejsilnější z tohoto snímku je asi atmosféra a celkový dojem, který vytváří vizuální a zvuková stránka. Navíc mlhavá zasněžená krajina dává všemu zajímavý melancholický tón. Ještě musím pochválit výběr herců. Za mě to jsou slabší tři hvězdičky. ()

Reklama

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v meste Sudbury v kanadskej provincii Ontario. (metal.storm)

Reklama

Reklama