Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Sarah i její nejlepší kamarádka, šestnáctiletá Charly, už ztrácejí přehled o tom, s kolika chlapci byly v posteli. Jsou to pro ně jen bezejmenné známosti na jednu noc, které si často prohodí - žádné vztahy, žádné závazky. Jednou se ale Sarah na internetovém chatu seznámí s osmnáctiletým Lukasem a poprvé v životě zatouží po skutečném vztahu a opravdové lásce. Ale chce ji vůbec Lukas? Nebo ji jen využívá z nějakého jiného důvodu, než je láska? Charly se mezitím snaží najít otce pro své nenarozené dítě a matka Sarah se musí vyrovnat s tím, že už sama nepatří mezi náctileté… Film popisuje tři dny v životě skupiny dětí, jež se snaží dospět a najít své místo v životě. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bitte fick. Takhle nějak by to mohlo chodit. Taky jsem pro nevázaný sex, který by měl být stejně jako užívání drog, konzumace alkoholu a kouření povolen na všech veřejných prostranstvích. Pohlavní styk by byl umožněn každému, kdo o něj bude mít zájem, bez ohledu na věk. Krátká sonda do života několika lidí obývajících sídliště nejmenovaného německého města je stejně úzkoprsá jako explicitní, vypovídající jako zavádějící, zkreslená jako reálná. Příznivci náctileté erotiky mohou být spokojeni, a to i bez ohledu na to, že v době natáčení přibližně osmnáctiletá Muriel Wimmer hraje třináctku, a třiatřicitiletá Isabell Gerschke její sotva "dospělou" mámu, se kterou si klidně předávají milence a ... občas si skočí trojku. Pověstná Němka je tu hned dvakrát - v lehčí verzi Antonia Putiloff, a (chudák holka) Gisa Flake. Protože se herečky nestyděly, dalo se na to koukat. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Německé 'fuck off' konzervativcům a definitivně jeden z těch divnějších filmů, které jsem za poslední dobu viděl. Nevím, jestli to tak někde funguje, ale asi bych tam žít nechtěl. Třináctiletá 'Kaya Scodelario wannabe' tento film dost zachranuje, jelikož její umění a krásu popřít nemůžete. Škoda jen, že každá druhá scéna je sex. Její matka je nymfomanka, se kterou má až nezdravej vztah. Dělí se o vše a vůbec jí nevadí, že ve třinácti má její dcera víc zkušeností se sexem než většina lidí ve svých třiceti. Sarah potom trošku začne být nepříjemné, když ji matka požádá, aby ji půjčila svýho boyfrienda. Když to odmítne nastane jediné logické vyústění tohoto filmu - tak si dáme threeway! I pře tohle všechno však film působí docela realisticky a to i díky druhé storyline, která se zabývá typicky MTV tématem 'Sixteen and pregnant'. Určitě mě to zaujmulo, už tím tématem a svým zpracováním, no podruhé to vidět asi nemusím. Netuším jak se jmenuje hlavní představenkyně, ale rozhodně by si zasloužila více šancí. Velmi nadstandartní výkon. Ale tipuju, že už někde 'modeluje'. Škoda. ()

Reklama

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od toho filmu asi trochu více, bylo to však jen o dospívajících holkách a matkou hlavní hrdinky posedlých sexem... Nebylo tam nic o tom, co je vede k takovému chování (i když u Sáry to bylo celkem pochopitelné - její matka). Taky se mi nelíbilo, že všechny příběhy skončily tak nějak otevřeně.. (hlavně příběh Charly a celé její rodiny, zajímalo mě jak dopadli..) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Náhled do života několika mladých lidí, kteří hledají své místo i sami sebe. Nevím pořádně, co si o tomhle snímku myslet. Na začátku se vše tváří jako další mravoučná podívaná, která má odradit od sexu s neznámými lidmi a od drog. Potom se tam ale připlete zdánlivě filozofická myšlenka, že je vše konáno pro vyšší dobro, tedy pro nalezení "opravdové lásky, nebo spřízněné duše". Ať už v případě Sarah, nebo její (v odhadu o 13 let starší) matky, a u té asi ještě více, mi přišlo celé ono počínání absurdní a celý snímek na mě působil hodně povrchně. Myslím, že jsem pochopila to zoufalství a bezmoc, kterou se tvůrci snažili prostřednictvím děje předat divákovi, ale nějak jsem ničemu z toho nebyla schopná uvěřit. Nikdo z postav zkrátka pořádně neví co chce, všichni to hledají jak jen nejlépe dovedou a to že mi celá situace připadá umělohmotně vytvořená může být jen čistě můj subjektivní pocit. Na druhou stranu netvrdím, že je celý tenhle film naprosto nereálný, nebo že by neměl realistický námět, to právě naopak. Ale o tom, co si jednotlivé postavy myslí, se divák dozví jen pramálo a další souvislosti s příběhem (třeba jak se postavy vůbec do té situace dostaly) si člověk může jen domýšlet. Jednoduše mi to úplně nesedlo, ale tím nechci nikoho odrazovat od shlédnutí. Za mě to jsou ale slabé dvě hvězdičky. ()

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Poznávání (do té doby) zakázaného ovoce německými teen děv()ami přináší spoustu radostí, ale i starostí. Nekonečné orgie nenasytek překazí láska hlavní protagonistky. Co ale má dělat, když jediné, co do té doby umí, je roztahovat nohy hned na začátku jejích pseudovztahů? Umě natočené drama bez happy endu. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama