Reklama

Reklama

Sight

Krátkometrážní / Sci-Fi
Izrael, 2012, 8 min

Hudba:

Hanan Revivo

Obsahy(1)

Diplomové video z Bezaleal Academy of Arts představuje zrakový implantát z hi-tech budoucnosti. Život se náhle stává hrou a vše je úžasné. Ovšem jen do té doby, než hra začne zasahovat do života. (mr.filo)

Recenze (48)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na mňa to dojem nespravilo takmer žiadny, za čo asi veľkou mierou môže aj moja averzia voči tej hyper-technologizácii, ktorá v tejto dobe postihla tento svet. Takže asi preto som si tento krátky film vôbec neužíval, skôr mi bolo z toho smutno ako už aj v dnešnej dobe je postupne všetko ľudské postupne nahrádzané kadejakými technológiami a tým pádom upadajú akékoľvek medziľudské vzťahy :( ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vizuálně úžasné, znepokojující a asi i tak trošku vizionářské. Nakolik je poslední přívlastek skutečně trefný si ovšem netroufám posoudit - pokud bychom tohle video teoreticky viděli za takových dejme tomu 20 let, byli bychom překvapeni předjímavostí jeho tvůrců, nebo bychom u něj spíše vyprskli smíchy, jako dnes třeba u starých dílů Star Treku? Kdo to ví, odpoví... Víc takových originálních kraťasů, inspirujících k plodnému zamyšlení. ()

Reklama

redwik 

všechny recenze uživatele

Parádna vízia budúcnosti. I keď dúfam, že takto neskončíme. Chlapík, pracujúci pre firmu, ktorá vyrába život vylepšujúce zrakové implantáty, ide na rande s obyčajnou ženou. Je super, že vidíme skrz jeho oči. Môžeme vidieť, že všetko je len nejaká hra alebo aplikácia. A úplne najviac sa mi páči scéna, keď prídu ku nemu domov. Prázdne steny, a pritom také plné. Naozaj som fascinovaný ako si autori dali záležať, aby to vyzeralo čo najrealistickejšie. Nuž, ja len dúfam, že ak raz niečo takéto na svete bude, tak nedopadneme ako tá milá slečna. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Parádní krátkometrážní film, který mě opravdu zaujal, jelikož věřím, že tohle může být v nedaleké budoucnosti opravdu možné. Věřím, že by to hodně lidí nadchlo, začalo by to používat, ale řekl bych, že nás to od sebe oddálí. Lidi budou chatovat, volat, hrát hry, ale nebudou mít potřebu se stýkat. Už teď internet je dost velký manipulativní prostředek, který dělá z lidí debily a líný prasata. Tohle by bylo ještě horší a celkově kontraproduktivní. Jako krátkometrák skvělý, výborně zpracovaný krátký děj, nechybí mnoho detailů a zajímavostí "jak by to mohlo bejt". Za mě určitě plnej počet. 100% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který vychází z toho, jak v současné době funguje společnost. To, jak se na lidi díváme, je někdy i podobnou optikou, jen to není tak dokonalé. Na jednu stranu si člověk řekne, že v tom určitá krása je. Krása v jednoduchosti. Celkem děsivé, kdyby to takto mělo fungovat. Na druhou stranu, možná se toho opravdu dočkáme. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama