Reklama

Reklama

Huo shao hong lian si

  • Hongkong 火燒紅蓮寺 (více)
všechny plakáty
Trailer
Hongkong, 1994, 104 min

Režie:

Ringo Lam

Scénář:

Yin Nam

Hudba:

Chun-Hung Mak
(další profese)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Obrovská devíza filmu je jeho výprava. Hory plné prachu, vyprahnuté šedé pásy mŕtvej krajiny a v tom zasadený podzemný chrám Červeného lotosu plní pascí, prameňov, hadov, jám a vyhní. Iste občas sa nejaká tá stena zatrasie a niektoré odrezané hlavy sú voskové až hrôza, ale Ringo Lam veľmi umne prechádza z bojového filmu do drámy s prvkami hororu. Asi od 40 minúty sa tam neustále bojuje a každý jeden súboj má špecifickú choreografiu a odohrá sa v  špecifickom prostredí podzemného chrámu. Súboje tým pádom nie sú repetitívne a stále bavia. King Hu by bol na takýto film hrdý. A Tsui Hark niekoľko podobných filmíkov aj natočil. Ringo znova dokazuje, že mu akčný žáner celkom sedí aj keď je zasadený do historického prostredia a je tam štipka wuxia prvokov. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Temná a brutální fantasy Ringo Lama je jasnou alegorií na blížící se předání Hongkongu pod správu Číny- podzemní chrám Rudého lotosu, nepřehledné bludiště s mnoha skrytými nástrahami, a shaolinští mniši, kteří jsou nuceni v něm otročit podle rozkazů zvráceného starého (bývalého) generála. Humor v tom není skoro žádný, jen temnota, úzkost, nekončící násilí a smrt. Nezapomenutelné. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to taková ztřeštěnost. Celý se to odehrává v temných podzemních prostorách, všude lebky a kostlivci, mrtvoly atd. Mělo by to působit temně, ale všudypřítomný humor, tentokrát docela kvalitní, že se člověk fakt pobaví, to háže na úplně jinou vlnu. Do toho fakt dobrý akční martial arts souboje. A do toho brutalita, kde si ze sebe dvě postavy dělají legraci a najednou ta jedna šlápne na past a ta jí rozpůlí na dva kusy. Krví se nešetří, těla jsou porcována a pálena snad každých 10 minut. Nějak nevím, jestli to má být horor, komedie nebo co vlastně. Ale je to dobré, jen naprosto nevýrazný děj, kdy sympaťák Fong Sai Yuk (hlavní hrdina) prostě furt jen pobíhá v jeskyních, flirtuje s jednou holkou, bojuje s mečem nebo bez něj, snaží se zachránit desítky uvězněných mnichů .. a tak furt dokola. Nic víc. Ale je to v pohodě, pobaví to a je to sranda ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Temný akční Fantasy od Ringo Lama, to sem teda ještě neviděl a musim říct, že se s tim popral víc než dobře, jako ve většině jeho filmů je tady hodně kladenej důraz na perfektní akci, kterou obstarává převážně hlavní postava mladýho mnicha, kterej je fakt skělej a za pomoci obřího meče tam naseká celkem velký množství nepřátel, kung fu mu samozřejmě taky neni cizí, takže tam i pár nepřátel seřeže. Navíc příběh je dostatečně kvalitní a svižnej, aby to vůbec nenudilo a temnej, aby to nepůsobilo jako pohádka, neprávem opomíjený ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam se nezapře. I když točí "dobrodružný snímek s fantasy prvky", tak je to temnota sama. Celý příběh se odehrává v prostředí, kde kromě úvodní a závěrečné sekvence není žádná obloha, natož slunce, a kde kromě stohů usušeného obilí není vůbec žádná rostlina. Jen poušť, prach, neobydlené ruiny a chrám Rudého lotosu. Chrám v nehostinných pustinách, jehož okolí je poseto kostrami, oběšenci a torzy těl. Chrám, který má atmosféru, proti které je pobyt v Osvětimi procházka Denisovými sady. Všudypřítomné pasti, mříže, okovy, kámen, prach, podzemí, temnota, smrt a utrpení dávají psychice pěkně zabrat. Vybojovat si v tomhle prostředí absolutního porobení svobodu nebude snadný úkol. O alegorii na předávání Hongkongu Číně se výborně rozepsal uživatel JFL. ()

Reklama

Reklama