Reklama

Reklama

Experiment Philadelphia

(TV film)
  • Česko Neviditelná loď (více)

Tajný výzkumný projekt má oživit pokus z 2. světové války, kdy válečné lodě měly být neviditelné. Tento experiment může mít ale nedozírné následky... Pokus obnovit deset let starý vládní experiment má hrozné následky. Způsobí díru ve struktuře prostoru/času a zaviní, že se znovu objeví stará slavná válečná loď USS Eldridge z 2. světové války, která zmizela před 70 lety. Ale když si loď klestí cestu městy napříč kontinentem, jediný člověk, který na Eldridge přežil se musí spojit se svou vnučkou, aby zastavili loď dříve, než roztrhá zemi. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (32)

lennyd 

všechny recenze uživatele

S touto technologií se experimentovalo již za druhé světové války, a nyní se jí tajný vládní výzkum pokouší obnovit. Možnost neviditelnosti je natolik lákavá, že vláda udělá cokoliv, aby výzkum dokončila. Při jednom z pokusů se nechtěnou náhodou podaří vytvořit časový most mezi rokem 1943 a současností, a přenést do současnosti válečnou loď USS Eldridge. Tento přenos ale naruší časovou kontinuitu, zvlášť když jeden z posádky lodi přežil. Nakonec se musí on, jeho vnučka a vědec z vládního výzkumu spojit, aby navzdory vládním agentům, dokázali vrátit vše do pořádku, a zabránili katastrofě... Z tohoto filmu jsem kapku rozpačitý. Na jednu stranu zajímavý námět (původní film jsem (zatím) neviděl, takže nemohu hodnotit nakolik je použit námět z něj), na druhé straně otřesné herecké výkony (např. chytrolínka Molly, to je panečku postava - všechno ví, všechno zná, do zašifrovaného vládního výzkumu se nabourá ani nemrkne, a to že jí snoubenec zmizel v tajemné lodi jí z rovnováhy nevyvede), vizuální efekty sem tam povedené (i když si myslím, že by mnohatunová válečná loď padající z výšky na mrakodrap, jej srovnala se zemí) a nemálo logických faux-pas... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Puvodni film jsem videl jeho tragicky pokracovani taky no a tenhle remake byt je hodne nizkorozpoctovej a nevedel jsem co od nej cekat a bal jsem se ze bude taky srackovni se nakonec docela povedl triky sice obcas mizerny ale zase je tu to atraktivni tema zajimave podany takze nakonec celkem prekvapive vydareny becko ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1984 som síce nevidel, ale tento SyFy remake bol dosť zaujímavý na to, aby som sa naň časom pozrel. Filadelfský experiment patrí do tzv. urban legend kategórie a týka sa tajného výskumu z obdobia 2. svetovej vojny, kedy sa USA pokúsili docieliť neviditeľnosť námornej lode USS Eldridge, čoho úspešnosť sa síce nikdy nepotvrdila, no na druhú stranu sa na túto tému dodnes objavujú konšpiračné teórie, ktoré niektorým ľuďom nedajú spávať. Vo filme sa im to nielen podarilo, ale navyše sa to obohatilo o cestovanie v čase, takže sa starý námorný obor z ničoho nič objavuje v súčasnosti. Ináč je to celkom dobrý mysteriózny sci-fi thriller s množstvom nevyhnutných trikov (niektoré ok, iné tradične počítačovo umelé), slušným konšpiračným príbehom a dobrým hereckým obsadením. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jde o typický levný film, což se podepisuje zejména na kvalitě speciálních efektů. Jinak musím říct, i přes tento fakt je dobře zpracován. Akční pasáže jsou napínavé, samotný nápad není úplně tak zlý. Tedy, průběh děje je jen trochu hloupý, kdy proti hackerce a chlápkovi, který skočil v čase i s lodí, jde neohrožený „Terminátor“, jemuž velí pohledná záporačka. Trochu předvídatelné, paradox na konci nedopilovaný, ale jinak překvapivě sledovatelné a docela i zábavné. Když už udělat televizní film s menšími základy, tak pořádně, kdy je tento dobrým příkladem. Bohužel, hodnocení ale musím nechat na podprůměru. 40% ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Celý tento film bol pre mňa jedným veľkým experimentom. Pri rozpočte filmu som sa ani nemal chuť zasmiať nad tými efektami, ktoré si pre nás tvorcovia pripravili. Rozhodol som sa nelámať si hlavu ani nad hlúpym scenárom a jednoducho si tento film pozrieť celý bez zbytočných predsudkov atp. V celkovom hodnotení slabší priemer. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama