Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Endeavour Morse vyšetřuje s inspektorem Fredem Thursdayem zmizení školačky Mary Tremlettové. (Viasat)

Recenze (25)

Tosi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejoblíbenějších britských detektivů mladý Endeavour Morse a jeho první skutečný policejní případ. Ač zelenáč, je vždy o krok napřed před svými úmornými kolegy, což mu přináší problém s autoritami, ne vždy mu jde vyšetřování podle představ, ale jinak je to přirozený detektivní talent. S prvním půllitrem, láskou k opeře a křížovkám se pouští do objasnění zmizení 15-leté studentky. Shaun Evans v hlavní roli odvádí skvělou práci a rozhodně se těším, že mě v dalších případech nechá více nahlédnout do jeho charakteru. Vlastně nemám co vytknout, takže mi vychází elegantních pět hvězdiček. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající scénář, jaký zastíní i Agathu Christie, skvělé dobové zpracování co do výpravy, citlivé herecké podání, zejména představitele Endeavoura, kdy věřím, že tj postava, u které se dál bude prokreslovat jemný charakter, podložený citem a smyslem pro spravedlnost, seriál mi byl doporučen a musím říci, že zcela po zásluze. Proto se po shlédnutí několika dílů vracím sem, abych ohodnotil, nikoliv předčasně. Tohle je kvalitka, která zaslouží plný počet *. ()

Reklama

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Prequel britské televizní série INSPEKTOR MORSE. Ukazuje jeden z Morseových prvních případů v akademickém městě Oxfordu, kam protagonista přijíždí coby mladý policejní konstábl. Dostává se do víru událostí týkajících se zmizení mladé dívky. Svým nonkonformním přístupem, který spočívá mimo jiné v hermeneutické analýze textových stop zanechaných obětmi či podezřelými, zaujme vyšetřujícího inspektora Thursdaye, jenž si jej zvolí za svého pomocníka.......Zajímavostí je, že v prvním záběru scény, v níž Morse poprvé ochutná své později tolik oblíbené pivo, se objeví autor původní knižní série s postavou inspektora Morse, Colin Dexter. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prequel k seriálu Endeavour (což je prequel k seriálům Inspektor Morse a Vraždy v Oxfordu) je podařený stejně jako seriál sám... Inspektor Morse je legenda (v Británii zjevně větší než u nás) a tak je pokračování logickým vyústěním...ovšem málokdy se stane, aby byl seriálový prequel lepší než původní seriál sám...alespoň tedy z mého subjektivního hlediska... To, jak se mladý Morse podívá do zpětného zrcátka a uvidí v něm sám sebe za mnoho a mnoho let v jiném seriálu je velmi povedený moment... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb jak natočit kriminální příběh o nechutných věcech, aniž by v něm bylo nutné cokoli nechutného ukazovat. Stačí pár slov, aby si tu špínu večírků, na kterých si užívají mocní, divák představil ve vší oplzlosti. A přitom je to celé podáno s elegancí gentlemana, mladého detektiva, který ve spojení se svým nadřízeným nitky případu rozplete a dovede vyšetřování ke zdárnému konci, i když nakonec nitky vedou jinam. Absolutně britské a přestože obvykle klasické detektivky nemám příliš v lásce, v tomto případě si mě podání naprosto získalo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama