Reklama

Reklama

Nevyhlášená válka

  • Hongkong Sheng zhan feng yun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve Varšavě je zavražděn americký velvyslanec. Na místo přijíždí agent Gary Redner, který má případ vyšetřit. Stopy vedou z Evropy do Hong Kongu, do centra teroristické organizace. V čele teroristů stojí mezinárodně hledaný gangster Hannibal, pro kterého nemá lidský život žádnou cenu. Střet zákona se zločinem je nelítostný a věčný, protože nevyhlášená válka nikdy nekončí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tenhle film R.Lama jsem získal kuriózním způsobem-poté, co mu vypršela práva, zamailoval jsem přímo do Vapetu a oni vyškrábli ten svůj poslední VHS exemplář. Ale k věci: není to tak dobré jako filmy, které točil Lam v Hongkongu s Yun Fatem (Město v plamenech, Vězení v plamenech, Full Contact), ale zase lepší než ty pitomosti s Van Dammem (které jsem se –přiznávám- nikdy nedonutil dokoukat do konce). Poté, co je v Polsku zavražděn americký velvyslanec (střelba v kostele, výbuchem roztrhané děcko), se děj přesunuje do Hongkongu a nesourodá dvojice (agent CIA a jeho čínský kolega) se snaží zastavit řádění teroristy, přičemž dojde třeba i na rvačku mezi bicykly a vraždu za pomoci brejlí. A vzhledem k tomu, že svým hodnocením dobývám panenské území, nadsadím půl hvězdičky, a jdu na čtyři. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

WHO'S RAMBO? Film na kterém spolupracoval Karl Maka, režíroval ho Lam a hrál v něm Danny Lee? To beru všemi deseti. Škoda, že tu Danny hrál takového prosťáčka v sáčku. Slušela by mu jeho drsnější rovina nekompromisního cajta s pistolí za opaskem. Co se týče akce, tak není co vytknout. Už úvodní kropení ze samopalů v kostele je špica, ale film strašně ztrácí tah na bránu v neakčních sekvencích. Jak už jsem psal, je to tím, že se Danny prostě netváří drsně. Pohled na nažehleného policistu patří tak možná do odpolední kriminálky na Primě. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Zase ten otřepaný námět. Zločinců, pro které nemá lidský život cenu jsou plné filmy a bohužel jich hodně běhá kolem nás i ve skutečnosti. A celkem klidně, protože trest smrti byl ve většině civilizovaných zemí zrušen, takže tito nazdárkové mohou v klidu vraždit. Zažíváme to denně kolem nás a ještě abych se na to koukal? Fuj. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvaja protikladní policajti, čo sa najprv nenávidia, aby zistili, že k sebe pasujú, psychopatický a mimoriadne agilný arcizlosyn, lokácie: z Varšavy do Hong-Kongu. Kopa prestreliek, celkom svižný dej, ktorého spracovanie nie je úplnou vypatlaninou, naopak dá sa na to pozerať bez nejakého zvláštneho zívania od nudy. Nie je to nejaké umeníčko, štandardný policajný akčniak, propagujúci neohrozených fízlov, schopných vysporiadať sa aj so zradcami vo vlastných radoch, v súboji s psychozločincami, ohrozujúcimi celý svet. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých pokusov HK tvorcov penetrovať americký trh na prelome 80/90tych rokov. Zápletka je brutálne nezáživná a mal som chuť si v neakčných scénach vyškriabať mozog z hlavy. Proste biely polda Peter Liapis štylizovaný do polohy drsného Harryho a žltý polda Danny "celý život hrám policajtov" Lee si honia, teda pardon, honia po celom svete od Poľska, cez USA až po HK nejakého obávaného teroristu, ktorého stvrárnil treťotriedny herec, ktorý hral druhé husle v pár áčkových filmoch Vernon Wells. Okrem deja mi trhalo mojich 5 vlasov usporiadaných v šiestich radoch aj dialógy v ktorých sa aziati snažili drmoliť angličtinu. Našťastie záchranou sú akčné scény. Neviem koľko film stál, ale Karl Maka asi investoval dosť dolárov do tohto projektu. Nečudo, že o pár rokov radšej s filmami skončil. Je to dostatok veľkolepých prestreliek a výbuchov, naháňačka na člnoch, blbnutie s vrtuľníkom a podobné kúsky, ktoré si dnes natvrdo bez CGI dovolia snáď už len megadrahé Bondovky. Kung-fu bitiek tu je minimum a keď už na nejakú dôjde, tak je to taký ten americký prízemný štýl na päste. Menšou náhradou je niekoľko parádnych kaskadérskych kúskov. Skoky a pády z výšky. Mars ako jeden z hlavných Wellsových henchmanov sa asi činil aj pri nich. Film ako celok musel pôsobiť strašne zastaralo už v dobe vzniku a dnes to platí dvojnásobne, ale kto má rád oldschool akciu, tak za jedno pozretie to stojí. 5/10. ()

Reklama

Reklama