Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (463)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dve veci: Tanečné čísla (byť je ich len pár), a následný potlesk, znižujú úroveň snímku a celá dejová línia so vzťahom k matke je neobratne natočená. Malo to vyznieť, akože hlavný hrdina je chudáčik nechápaný okolím a matka s novým priateľom mu to ešte sťažujú; ale vyznelo to tak, že Toni Collette je tá najväčšia chuderka, ktorú život bije a ktorá snaží sa starať o syna, čo sa k nej navyše chová ako rozmaznaný hajzlík a zaslúžil by pár faciek. Tieto dva detaily (pričom to druhé neni detail) to trochu kazia, keby ale boli režíjne lepšie zvládnuté, bolo by to za päť. Neskutočne pohodový film, vlastne presne to, čo si predstavíte pod pojmom "Komédia od scenáristu Descendants". 85% PS: Ten scenárista mimochodom dean - dean machine, dekan z Community ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Prázdniny outsidera nie tak úplne komediálne ako by to podľa obsadenia mohlo vyzerať. Film skôr seriózne hoci s jemným úsmevom predkladá obraz štandardných denných starostí a problémov a možnosti uniku z tejto neveselej reality do sveta správnej bezstarostnosti. Nie je to nič špeciálne, ale vôbec to nie je zlý počin. Sam Rockwell tomu dáva ten šmrnc. I don't have a mom, I have two dads. In your face. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase další z mnoha filmů o lůzrovi, kterej se úplně změní a nakonec je za velkýho borce. Nic moc originálního, nic moc zajímavýho, ale ten film je takovej pohodovej, že se na to dá dívat. Překvapil Steve Carell v záporný roli. U něho jsem byl vždycky zvyklej, že hraje různý zoufalce a takový neškodný trouby, a těžko bych si ho dokázal představit, jak hraje nějakýho šmejda. A zahrál to naprosto přesvědčivě. Taky překvapil Sam Rockwell, kterýho si pamatuju hlavně jako toho zlýho vězně v Zelený míli. Tady pro změnu hraje největšího pohodáře široko daleko. Ostatní herci jsou taky celkem OK, ale chybí tomu nějakej zajímavější příběh nebo aspoň nějaký překvapení. Navíc to postrádá jakoukoliv pointu. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že tenhle film nabídne jednu z nejpříjemnějších rolí, které jsem kdy vůbec viděl. Sam Rockwell si totiž zahrál tak pohodovou postavu, že se prozatím nejblíže přiblížil místnímu uživateli známého jako Enšpígl. Do toho prostředí aquaparku, voda, pohoda a krásné zvednutí nálady kluka, který má na začátku filmu sebevědomí na bodu mrazu, aby následně v závěrečné scéně ukázal, že po chvíli se Samem je vlastně strašně fajn a v pohodě. Příjemný film s pohodovou náladou. Škoda, že při sledování filmu nevylezlo sluníčko z dešťových mraků. Užil bych si to více. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mezi dětstvím a dospělostí se klene provazový most, na kterém je sakra náročné při těch všech poryvech dospívání a ztrouchnivělých prknech osudu udržet stabilitu. Díky patří těm, kteří umí vítr utišit či ukázat, na které prkno stoupnout a taky těm, kteří se umí vrátit zpět ze světa na druhé straně, aby nám podali ruku. Nemyslete si, že to dělají výhradně z čistého altruismu, jen se vracejí do míst, kde se cítí dobře.. Pohodová coming-of-age šablonka, z které herecky vyčnívají lehkomyslný plavčík Rockwell a zlomyslný zmrd Carell. Konec zajímavě osciluje mezi opatrným optimismem a trudomyslností, že to byla zkušenost, která na status quo nebude mít vliv a zůstane po ní jen vzpomínka.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Scénář byl napsán v roce 2007 pod názvem "The Way Back", ale název byl později změnen, aby nedocházelo k záměně se stejnojmeným filmem Way Back (2010). (Jocker94)
  • Film se měl původně odehrávat v roce 1984, ale kvůli sníženému rozpočtu se děj přesunul do současnosti. Na tento fakt však naráží Owen (Sam Rockwell), když poví, že se v parku nic nezměnilo od roku 1983, a také Duncan (Liam James), když zpívá píseň od REO "Speedwagon". (Fugas.cz)

Reklama

Reklama