Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (463)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V pěti stupních nad nulou je vyloženě nutnost vydat se za teplem k moři - i když to má znamenat sednout si k prázdninovému letnímu filmu.. V první řadě musím říct, že asociální hlavní postava mi k srdci zrovna nepřirostla - klepajíc kosu jsem nedokázala pochopit, že dal před oceánem přednost vodnímu parku a tak mě vyhlídka na devadesátiminutové koukání na tobogány (místo krásných mořských scénérií a racků kolem) celkem zklamala. I tak to ale byla pohodička, která mi navodila příjemně nostalgické pocity. Herci fajn, průměr, neměli příliš šancí se předvést - ale potěšila mě přítomnost Rockwella, který celý film vyzdvihuje minimálně o jednu příčku výš. A díky němu a taky proto, že mi zima už klepe na dveře, ale já se alespon na chvilku mohla octnout v prosluněném Hamptonu - dám slabé čtyři hvězdičky. A mimochodem, jako komedie mi to tedy vůbec nepřipadalo. Spíše rodinné drama. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, upřímný, dojemný a zábavný film, který by měl vidět snad každý. Jedna facka mne, že jsem to viděl až dnes. Sam Rockwell role ušitá na míru a byl naprosto boží. Z ženského cástingu až na roztomilou sousedku všechny byly krávy. Hlavní introvertní hrdina to zahrál také bravůrně. Rozhodně jedna z nejlepších Coming of Age záležitostí, co je k vidění.80% ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli takovým filmům se vyplatí občas sáhnout po nezávislé a nízkorozpočtové americké produkci, která často ukrývá větší filmy než se může na první pohled zdát. Na film láká v první řadě parádní herecké obsazení, ze kterého překvapivě vyčnívá Sam Rockwell a scénář zaštítěný jmény Faxona a Rashe. Ačkoliv jejich oskarové Děti moje mě až tolik nenadchly, tohle byl jiný příběh. Příběh ze života, kterým se tak často ohánějí i čeští tvůrci, s dávkou dobře cíleného humoru a závěrem, který hýbe emocemi. "I wish I could stay here forever." ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má krásnou myšlenku. Když se vám zdá, že váš život je aktuálně totálně na hovno, hned za plotem to můžete cítit jinak. Postava Sama Rockwella je tak boží a skvělá, až celý film činí neskutečným, ale člověk si řekne, jo, je to jen film, a užije si ho. Hodně zajímavé obsazení. Skvělá Toni Collette, překvapivě vážný Steve Carell, vždy zábavná a výborná Maya Rudolph, hříšně elektrizující Amanda Peet a AnnaSophia Robb... no, z té se klube zajímavá herečka. Fajn film, který strhne a nechá se prožít. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od teraz chcem každé leto tráviť so Samom Rockwellom. Film zo začiatku vyzerá ako nudná rodinná uchylarňa s pubertiakom, ktorý nosí tupý výraz asi polku filmu, no keď na scénu príde Sam Rockwell, film, postavy a aj vy sa rozžiarite ako vianočný stromček a zrazu z ničoho nič povzbudzujete toho zasrana, na ktorého ste nadávali. A AnnaSophia Robb je tu ako čerešnička na torte. 85% - 4* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Scénář byl napsán v roce 2007 pod názvem "The Way Back", ale název byl později změnen, aby nedocházelo k záměně se stejnojmeným filmem Way Back (2010). (Jocker94)
  • Vodný park vo filme sa volá Water Wizz. Tak isto sa volal aj vodný park vo filme Dospeláci (2010). Natáčanie prebiehalo na tom istom mieste a v oboch filmoch hrala Maya Rudolph. (Astonko)

Reklama

Reklama