Reklama

Reklama

90 minut

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

90 minutter je znepokojujúca snímka poskladaná z troch navzájom nezávislých príbehov, v ktorých zúfalstvo alebo vlastné zlyhanie privedie hlavných aktérov k tragickému koncu. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tři minipříběhy, které mají společné jen to, že skončí tragicky. Čekal jsem norskou variaci na Volný pád, ale to jsem se přepočítal. První story je o chlapíkovi, kterému se zřejmě profesně nedaří, v druhé manžel nedokáže vydýchat odchod od rodiny a třetí se zabývá násilníkem týrajícím svou manželku. Především zhrzený manžel a tyran měli něco do sebe sť už zneklidňující atmosférou, že se blíží něco špatného, nebo svojí naturalističností. První příběh mi přišel o ničem. Herecky slušné. Každopádně jsem čekal trochu víc. 60% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je silně depresivní a mrazivé drama ze severu. Všechny tři ústřední mužské postavy jsou vlastně postiženy stejně: reagují neadekvátně, jsou mimo a řešení jejich životů jsou naprosto špatně. Zkrátka jsou, není o čem diskutovat. Za sebou musím říct, že z tohohle filmu je hodně cítit nenávist k mužům, kteří ženám jen ubližují a sami se situují do role hybatele životem, ačkoli dávno v životech těch žen už být nemají (tím myslím všechny ty tři vztahy a například i rozhovor nad pivem s distributorem a jeho neschopností rozejít se se svou přítelkyní). Za mě je film 90 minutten příliš depresivní a vedený do krajnosti, proto jen ty průměrné tři hvězdy. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Čo všetko sa dá ''stihnúť '' za hod'ku a pol... Tri príbehy, ktoré končia tragicky. Či už vinou vlastného zlyhania, alebo neoprávneným krivdením, v každom prípade to nie je žiadna príjemná oddychovka na nedeľné dopoludnie. Špeciálne príbeh, v ktorom Aksel Hennie hrá vypatlaného feťáka. Tam je až evidentné, že sa niečo nepríjemné stane. Veľmi znepokojujúca snímka! 100% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Svírajících devadesát norských minut, temnějších než Mordor. I tak můžeme žít... i když v některých případech je slovo žít docela nadnesené. K jednotlivým příběhům se vyjádřím následovně - možná by se slušelo zeptat, zda partner sdílí stejné nadšení pro dobrovolný odchod... je třeba zabít tyrana aneb takových já nelituju... a konečně, rodina má být pohromadě - za všech okolností... Odtažitě podaná deprese s krutým zakončením, kterou nebudete chtít vidět dvakrát. ()

tutkaha 

všechny recenze uživatele

Ano, vskutku pro silné a otrlé povahy - několik diváků odešlo ze sálu...hlavně divaček. Na surovost skandinávské kinematografie jsem zvyklá, ale tohle bylo tentokrát asi už zbytečně moc explicitní. Linie starého pána spíš patetická a nevěrohodná. U dvou zbývajících příběhů je jasné, že tyhle věci se dějou a není to nic pěkného. Oceňuji autentický kontrast zdánlivě spořádané domácnosti (až sterilně, což pro Norsko sedí) a emocionální nevyrovnanosti až vyšinutosti postav. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celý film bol natočený v nórskej metropole Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama