Reklama

Reklama

Dozorkyní ve Státech

(TV film)
  • Česko Dozorkyně ve věznicích (více)
USA, 2010, 2x51 min

Obsahy(1)

Dallaská okresní věznice, v níž si v současné době odpykává trest sedm tisíc dvě stě odsouzených, doslova praská ve švech. V drsném prostředí se tam o klid a pořádek stará sbor vězeňské stráže, který z poloviny tvoří ženy. Ty se denně stýkají s vrahy, narkomany a sexuálními delikventy. Být dozorcem je tam nesnadným úkolem pro otrlé muže, natož pro zástupkyně něžného pohlaví. Hrozba násilím, nevhodné narážky a neslušné návrhy tam nejsou ničím výjimečným, a tak není divu, že řada dozorkyň ještě netuší, jestli toto povolání vůbec zvládne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Monyfik odpad!

všechny recenze uživatele

To jsou celé USA, to že si můžete koupit zbraň skoro i v KFC a postřílek půlku města, nic není. Ale nedej bože, když si chlap zavřený v base na několik let, "leští" ocas nad fotkou. To je největší zlo ve věznici. Pobodaný vězeň, ani neví kdo ho bodl, ale i tak, když řekne, že viděl bílou ruku, je jediný bílý odsouzený na dalších 40 let a nikdo to neřeší. Dozorkyně jsou úplně nesvé z toho, že musí nasazovat pouta. Hlavní je, že na to mají 22 týdenní trénik. Nakonec je pro ně nejhorší, když musí projít kolem vězňů, které pomalu nejde přes mříže vidět, protože oni si opět "leští" ocas a to je opět pro "obtloustlé černé ženy" to nejhorší co může být... Kdyby tu práci dělali chlapi dozorci, je o plno problému ve věznici míň. Jenže když se šetří, tak nemůžete mít kvalitní personá... Velký souhlas s Profhubert ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Díky americké televizi nyní vím, co je to takové "leštění" , jak probíhá znásilnění na dálku a čím bojovat proti nebezpečné masturbaci. Jsem si naprosto jistý, že i kdybych byl Edmond Dantés týden před útěkem z pevnosti If, pak bych svým penízem těmhle monstrům v uniformě dozorce nezamával. Jste obviněn z masturbace je věta, která by se měla tesat do mramoru. Tímto já a mé ptactvo děkujeme za svobodu!!! Freedoooom!!!! ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nikto neobhajuje spravodlivo odsúdených vrahov, násilníkov a iných zločincov. Hoci spravodlivosť je termín relatívny. Ale že nejaká obtlstlá černočka vo väznici bude určovať chlapovi, čo je tam na 40 rokov alebo doživotie, že nemôže masturbovať, že je to nesprávne. Alebo že im beru porno časáky ako kontraband, to je hanba, stredoveké praktiky. Keď sa milá čierna pani chce vrátiť do minulosti, nech si spomenie na Ku-klux-klan. A keď sa jej to nebude páčiť, nech sa vráto reálneho sveta a nechá muža si v kľude vyhoniť. Je to jeho jediné potešenie po zvyšok života. Je neuveriteľné, ako ženská emancipácia zvrátila svet. Ženské robia dobrovoľne bacharky v najhorších nápravných zariadeniach a vyžadujú, aby sa k nej chlapi správali slušne, že ona má svoju dôstojnosť. Akú dôstojnosť? Veď tú si dávno stratila, keď si si zobrala do ruku obušok a nenašla si poriadnu prácu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

No já těm ženám rozhodně nezávidím a mají můj velký respekt, že takové povolání vykonávají. Kladu si jen otázku proč - co je zrovna na tomto láká? Vůbec se nedivím, že spousta z nich to psychicky nezvládne - a nejde jen o to, že si musíte získávat dennodenně respekt plno chlapů, většinou o dvě hlavy větší než vy (kteří nemají se zabitím žádný problém a někdy ani co ztratit), denodenně poslouchat sexuální narážky (popřípadě se smířit s tím, že "leští" při myšlence na vás - fakt bych to nezjednodušovala); bát se, že se do vás zabodne ten nůž, kterej jste ještě u vězňů nenašli - ale zatraceně dobře více, že tam je, protože někdo už leží na marodce; řešit problémy a přitom se do toho citově nijak neangažovat, nenechat se zblbnout řečičkama - prostě zůstat nad věcí a nenosit si práci domů. Ač se o to podle mě ten dokument vůbec nesnažil, vyzněl pro mě dost děsivě. ()

Dont odpad!

všechny recenze uživatele

Nemíním hájit žádné násilníky a vrahy. Naopak jsem pro co nejtvrdší tresty a pro to, aby vězni museli pracovat. Ale každý člověk si zaslouží alespoň elementární míru důstojnosti. To prostě nelze upřít nikomu. Že fotku ženské z reklamy v časopisu označím jako kontraband a budu za to někoho přísně trestat, mi přijde naprosto mimo mísu. Ono vůbec fakt, že v mužské věznici jsou zaměstnány ženy, považuji za jeden velký omyl. Muži zavření na řadu let, v produktivním věku, no nevím, ale tolik kritizovanému a proklínanému „leštění“ se vůbec nedivím. Nevím, co na tom shledávají tak senzačního. A že budou tihle výtečníci i schválně provokovat, to je nabíledni, asi to nebudou žádní svatoušci, když sedí… O další důvod navíc, proč by byl vhodnější čistě mužský personál. Obsah dokumentu stejně jako jeho forma jdou úplně mimo hranice mého přesvědčení a vkusu, takže totálně ztracený čas a potvrzení toho, že dnešní televizní kultura je žumpa. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama