Reklama

Reklama

Yves Saint Laurent: spalující láska

(TV film)
  • Francie Yves Saint Laurent - Pierre Bergé, l'amour fou (více)
Trailer

Obsahy(1)

Život, dílo a jedinečná sbírka umění legendárního módního návrháře očima jeho celoživotního partnera Pierra Bergé.  Celovečerní dokument režiséra Pierra Thorettona je velmi vytříbeným, působivým a zvláštním vyznáním lásky. U příležitosti aukce obrovské sbírky uměleckých předmětů z pozůstalosti legendárního francouzského módního návrháře vzpomíná jeho celoživotní partner a manažer Pierre Bergé na společný život. Nejde o nic skandálního. Bergé s racionalitou sobě vlastní rekapituluje život svého bohémského druha a konstatuje, že kdyby to byl on, kdo by zemřel první, Yves by společnou sbírku nikdy neprodal, protože by se nedokázal rozloučit se žádným z obrazů, sošek a různých jiných věcí, protože pro něj to byly zhmotnělé vzpomínky. Jedinou emocí, kterou se podařilo Thorettonovi na Bergého tváři zachytit, je vzrušení z lítého aukčního souboje mezi zájemci. Přesto je film nevšedním zážitkem, a to zdaleka ne jen pro ty, kdo se zajímají o módu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Yves Saint Laurent byl geniální. Spalující láska ale nesleduje jeho život a práci tak zevrubně a detailně, jak bych si přál a spíše funguje jako rozloučení Pierra Bergé s jeho milovaným partnerem a všemi symboly, které mu ho připomínali. Nelze dílu upřít, že YSL nepřibližuje, člověk s i na konci může říct, že ho poznal, ale za člověka má mluvit i dílo a celý kontext jeho ovlivňování módního světa, které zde bylo vynecháno a ponecháno samostudiu. Příště širší pohled na svět haute couture a jednoho jejího symbolu. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Krásná zpověď a zavzpomínaní Pierra Bergé o jeho životní lásce, o jednom z nejzásadnějších módních návrhářů haute couture co kdy žil. Ta aukce byla šílená, neskutečné částky. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama