Reklama

Reklama

Bláznivé mládí

(festivalový název)
  • Indie Yeh Jawaani Hai Deewani (více)
Trailer

Obsahy(1)

Naina je pilná studentka medicíny, do jejího usedlého života vnese změnu výlet do Himalájí, kde potká svého bývalého spolužáka Bunnyho. Ten naučí Nainu užívat si radostí života a Naina se do něj zamiluje. Konec výletu však znamená i jejich odloučení na dlouhých osm let. Poté se opět setkávají, stále přitahováni jeden ke druhému. Bude ctižádostivý Bunny ochotný vzdát se svých snů, aby mohl být s Nainou? (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,3miliónaTržby USA $3,827,466Tržby Celosvetovo $50,827,466▐ Prvá hodinka taká dosť bláznivá, dobieračky, komické vsuvky v podaní Ranbira Kapoora, ten tu je miestami zas v klasickej otravnej polohe. V druhej polovice sa to našťastie vyvinie do celkom príjemnej romantickej drámy, kde ladia aj rytmické tance. Hlavnou hviezdou tu ale je utiahnutá vedátorka v okuliaroch Deepika Padukone, ktorá to tu ale postupne pekne roztočí a stiahne na seba veľkú pozornosť, je tu na zakúsnutie. /70%/ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě na horském treku to vypadalo na zajímavou a zábavnou romantickou komedii reflektující a konfliktující kulturní tradice, zažité stereotypy a přístupy k životu. jenže pak někde kolem svaty se to celé nějak rozplizlo a rozsypalo v tradiční romantický kýč. je ale fakt, že v bollywoodském podání a stylu to baví pořád. Už pro ty barvy a exotiku. Hodně dělá i obsazení. Obzvláště Kalki Koechlin (kvůli které jsem do filmu šel) předvádí klasicky skvělý výkon. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Yeh Jawaani Hai Deewani zpočátku naznačuje, že se bude věnovat tématům, která jsou mi blízká. Ať je to například protiklad introvertního/extrovertního přístupu k životu či posuny v životních prioritách (a z toho plynoucí kontrast mezi aktuálním užíváním si života a časovou investicí do budoucnosti). Bohužel se to všechno poměrně zvrtne do zcela klasického příběhu, který by sice nemusel být sám o sobě špatný (v rámci indické kinematografie mě strhlo ledacos), ale to by mu nesměla chybět přirozenost. Zejména vývoj vztahů mezi jednotlivými postavami je příliš skokový, což je ještě zesíleno násilnou změnou jejich charakterů (zejména Naina). ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica za.... 100 hviezd! Dokonalá satisfakcia hlavne po atmosferickej stránke a faktu, že sa tam nič prevratne dôležitého nedeje (u indy filmov je tento spôsob "rozprávania" príbehu veľkou raritou (bollywood sa občas až nezdravo rád rochní v retrospektívach).). Potom chvíľu na neutrále a záver zase dokonalo rezonuje. Všetci štyria hlavní herci na tom majú nepopierateľnú zásluhu. Krása... i keď bez citeľného posolstva, stále sa na to sakra dobre pozerá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S Ranbirem Kapoorem a Deepikou Padukone byla moje cesta poměrně dlouhá, oba začínali ve stejnou dobu jako okrasní porcelánoví panáčci ve filmech někoho jiného. Ale co se nestalo, v současné době si nedokážu představit po boku svých *ollywoodských hvězd nikoho jiného. Stejně, jako se to zlomilo s Katrinou Kaif nebo Priyankou Choprou, toto je mládí, které si zaslouží vaši pozornost. Hrají film od filmu lépe, Ranbir herecky přesvědčil zejména v Barfim a Deepika v Cocktailu, proto nyní divák už může jen spokojeně konzumovat jejich zkušenosti v novém a lepším hávu. Yeh Jawaani Hai Deewani je přesně takový film, který dělá Festivalu jeho nejlepší jméno. Nádherná barevná bollywoodská romance, se spoustou atraktivních exteriérů z celého světa, komplexním příběhem o poznání pravých hodnot, které jdou paradoxně ruku v ruce s těmi nejmodernějšími výkřiky nového století. A nad itemkem navrátivší se Madhuri Dixit zkrátka musí povolit čelist každému, protože toto je diva, které líbáme ruce i nohy jen za to, že existuje. A ona pokynula svou skvostnou hlavinkou a svolila k nadoblačnému songu Ghagra Yeh Jawaani Hai Deewani. Kdybych připočetla veškerou radost, kterou vyvolali všechny drobné radosti vedle těch hlavních, tak bych byla zase až někde na deseti hvězdách. A proto si společně zanotujme to nejlepší z Dostany nebo The Dirty Picture a zajděme si už konečně do toho starého kina na DDLJ... #festivalbollywoodskehofilmu ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se to jen hemží narážkami na americkou popkulturu. Např. dvojice hlavních přátel Avi (Aditya Roy Kapoor) a Bunny (Ranbir Kapoor) je usmířena hláškou odkazující k seriálu Beavis a Butt-head (od r. 1993). Hlavní hrdina Bunny přirovnává úsilí svojí kamarádky Adity (Kalki Koechlin) o svatbu k filmu Moje tlustá řecká svatba (2002). Po svatební hostině, kdy místnosti vypadají jako po krvavé svatbě a všichni hosté mrtví, pak jeden z nich drží v rukou knihu G. R. R. Martina "A Feast For The Crows". (Vavča)

Reklama

Reklama