Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (277)

kajas 

všechny recenze uživatele

Nehleděla jsem na zdejší hodnocení, navnadily mě vtipné televizní upoutávky a zklamaná jsem rozhodně nebyla. Taclíka sladícího bílý jogurt prostě musíte vidět! A ta Hrůzova hudba byla naprosto famózní. Konečně se do našich kin dostala komedie, ve které pro posun děje nemusí žádná postava zemřít. Druhé zhlédnutí už ale tolik příležitostí k zasmání nenabízí, snižuji na lehký nadprůměr. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tak malé hodnocení. Film je chytlavý a převyšuje české poměry. Někdo by mohl říci, chabý pokus o hollywoodský scénář. Dalo by se říci, že základní myšlenak byla hollywoodem zfilmována již mnohokrát, ale čeští herci a produkce tomu dává zcela jiný nádech. Já osobně jsem se takhle dlouho nepobavil a to mám o českých filmech velice špatné mínění ;) 90% ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií z české produkce za poslední 3 roky. Ale ani tak nepřesáhne 3,5*. Musím ale uznat, že Taclík i Boková-Lišková jsou skvělí herci, jen kdyby neměli tak strašné ty dvě dcerky. No a zbytek hereckého obsazení ušel, někteří teda nevím, co tam dělali - třeba to "mihnutí se" Terezy Chlebovské, nebo minirolička typické štětkoidní sekretářky Nikol Moravcové a co teprve ta Krausova role tam? Jinak to byla příjemná a miloučká oddechovka. Hrozně moc se mi líbil ten nápad na začátku s dálničními známkami - aneb jak běžel čas. Taclík: "Lucie, co ty tady celé dny děláš?" - Moravcová: "Styk s veřejností." - Děrgel: "Fotr se nikdy nezmínil, že jeho druhý jméno je veřejnost." Taclík na svého asi dvouletého syna "Mě není úplně nesympatické, že ještě nemluvíš plynně česky." ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Komedií o výměně rolí rodičů, kdy chlap je většinou ten co chodí domů unavenej z práce, zatímco ženská dělá to samé a pak má ještě šichtu doma včetně postarání se o unaveného manžela (vyjma těch co jsou na mateřské, ty jsou v zápřahu 24 hod.) tu už bylo mraky. Ale pořád nepřestávají nudit. Divák se totiž s osudy hrdinů snadno identifikuje ať už jde o ženskou nebo o chlapa. Osobně si myslím, že potomstvo jsem schopen obstarat dokonce i v dlouhodobějším horizontu a to i s komfortem v podobě vaření, pečení atd..., ale do mateřské bych nešel... Každý se o tom jistě jednou přesvědčil, že děti v mžiku těma malinkýma ručkama rozeberou barák na kousíčky... Martin a Venuše je film o sázce. Mohl by to být dobrý film. Některé dialogy byly vtipně sepsány a to dokonce i u dětských hrdinů. Bohužel autoři filmu neponechali vše jen inteligentnímu humoru a tak došlo i na stokrát jinde ukázanou pokaděnou plínku a štítícího se otce, trapný pád Taclíka na baletu atd... Jakoby toho nebylo dost, od poloviny film ztratí na důvěryhodnosti zavřením Hanáka do blázince (nejen že ho personál nevyhodil hned ten večer, ale oni si ho tam nechali na řadu dní!!!!). Tohle může fungovat v Arabele, nikoliv však v současné rodinné komedii. Další mínusy pak filmu přidávají herecké výkony dětských aktérů a nezbytný product placement. Moc se mi však líbila postava Martinova otce v podání Pauloviče. Měl charizma a skoro jsem měl strach, že se ,,Krasava'' s tchánem spustí! :-). Jako stareh fotr a děda byl skvělej. Krystýna je zatraceně pěkná baba a nedivím se Budařovi, že do ní tak šel ! Shrnu-li to dohromady, tahle komedie neurazí, příjemně u ní uteče čas a párktát se i zasmějet. To se o řadě dnešních českých komedií říci nedá. Za mně je to nařídkej odvar ze tří palic makovic. * * * ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nemám rád rukopis pana Chlumského, ty nelogičnosti v jeho filmech v mých očích nezachrání ani krásný tvářičky- v tomto konkrétním případě mám na mysli sladkej kukuč paní Liškové. Nerozumím tomu, že do telefonu stačí šéfovi říct "bude mimo ještě nejmíň 14 dnů (konec- típnutí mobilu)", že chlap čumí doma na televizi s igelitovou čepicí na hlavě, že rybářovi, kterej do té doby seděl v klidu u vody, vypadne z ničeho nic z náručí kapr, že....nechce se mi to psát, nechce se mi nad tím přemýšlet...škoda času. Naopak se hodí zmínit výtku, že to bylo komplet celý v podstatě o ničem, a že to byla pytlovina, což by asi tvůrci obhajovali tím, že to nemám brát tak vážně, když to byla komedie. V tom případě bych se ale rád zasmál víc než (ať nekecám) třikrát..? Ta moje negace irituje i mě samotnýho, pokusím se to tedy vyvážit něčím pozitivním. Takto vnímám fakt, že Martin a Venuše nezaujali akademiky. Chlumského neumětelství je zřejmě naopak doslova ohromilo u 7 dní hříchů, a proto je velmi, velmi dobře, že to v Akademii v posledním roce tak hlasitě zaskřípalo. Z (možná naivně) předpokládané nápravy by mohlo vyplynout, že jméno Chlumský už na Českých lvech nikdo nikdy nezmíní. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení romantické komedie probíhalo na české poměry nadstandardní počet dní, a to přibližně 40. Filmovalo se především v Praze a přilehlém okolí, konkrétně na Karlíně, Hlavním nádraží, Chodově nebo také na hranici pražského Suchdola, Roztok a Úněti v Trojanově mlýně v Tichém údolí, který sehrál významnou roli v seriálu Byli jednou dva písaři... (od r. 1972) a který se stal filmovým domoven Martinova otce (Ĺubo Paulovič). Výjimkou byl mezi pražskými lokacemi jihomoravský Mikulov. [Zdroj: Turner] (oje)
  • Názov snímky sa objaví v piatej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama