Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lze pomocí kouzel moderní vědy získat milovanou dívku? Pokud platí, že námořník má holku v každém přístavu, tvoří Jacques výjimku z tohoto pravidla. Stojí totiž pouze o jedinou – o krásnou Sylvii. Jenomže ta zase touží po pohledném tenistovi Patrickovi. Jacques má se Sylvií domluvenou schůzku a hodně si od toho slibuje. Náhle dostává rozkaz: musí dělat řidiče skupině vědců, převážejících z přístavu jakousi důležitou zásilku. Když mladý námořník zjistí, že jsou to bomby s plynem, který dočasně mění lidskou povahu, rozhodne se zneužít vynálezu k dosažení svého vytouženého cíle… (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Disciplína musí bejt i u scenáristy, a ten neměl svůj den. Zidi selhal hlavně v druhém poločase, začátek ještě jakž takž drží komediální linku, ale od chvíle kdy tenista zaťuká na dveře, to začne být nehorázná hovadina. Raritou je brněnský dabing pro Premiéru 1998 s Erikem Pardusem v hlavní roli. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Legenda  francouzské komedie Claude  Zidi si tentokrát  určitě vybral slabší chvilku. Pochválil bych ho hlavně za obsazení budoucího Blbce k večeři Jacquese Villereta už tehdy do hlavní role, protože si ji určitě zasloužil a ve vedlejších figurkách (pokud nedostal nějákou pořádnou typu taxikář v Bezva fintě) ho byla škoda. On se nádherně sleduje a je moc roztomilý.  Tentokrát ani nelituji, že tato komedie nemá dabing ze staré školy a viděl jsem ji ve francouzštině, protože Villeretův specifický jemný projev asi dokáže v dabingu vystihnout zřejmě jenom Postránecký. Když už ale Zidi dal takovou velkorysou příležitost Villeretovi, mohl také mít více, co hrát. Největším plusem tady v tomto ohledu bylo asi milé spojení Villereta  a malé holčičky. Co se týče obecných pozitiv k filmu, minimalistická akce v šachtě a některé gagy (hlavně se zdí) taky nebyly  k zahození.  Občas jsem se dokonce i tlemil nahlas a říkal si, že by to nemuselo dopadnout vůbec špatně. V poslední půlhodině se  to ale rozpadne. WTF padouch se skleněnou rukou a blikajícím okem je ještě horší než ezo sestra tenisty.. A kdo chce vidět nesmyslnou  francouzskou komedii se zázračným plynem, ať si radši pustí Blázna z laboratoře 4 (:D).  Ale kvůli Jacquesovi to nebyl špatně strávený čas, jako spíše jen takové posezení s kámošem. Ale to mému vysněnému kámoši nenašli v tak velké zemi, zemi Amélie z Montmartru, jako Francie hezčí vysněnou dívku, pro kterou se tady skoro zabil? Možná jsem si na Amélii vzpomněl i proto, že tyto filmy sice nemají kvalitou nic společného, ale spojuje je to, že oba bych jako zapřísahlý neligvinista nechtěl vidět jinak než ve francouzštině. Jak tak poslouchám ten závěrečný Villeretův komentář, to je prostě nádhera.  Znáte to... Byl pro Sylvie. Tehdy večer jsme měli rande...Ale musel jsem řidit sanitku. Takže...   ()

Reklama

Reklama