Reklama

Reklama

Justin: Jak se stát rytířem

  • Španělsko Justin y la espada del valor (více)
Trailer 3

VOD (1)

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.
Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník...Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (72)

merigieren 

všechny recenze uživatele

nevím, je to něco mezi 2-3 hvězdama, na tomhle animáku si určitě dal někdo hodně práce s přemýšlením ale připadalo mi to jako sledovat učebnici filmování, co všechno musíme dát do kotlíků aby vznikl úspěšný film. Vtipné scénky, obecně zde jsou místa, která nemají smysl. Nerozesmějí, spíš sem si říkal jo tohle asi mělo někoho rozesmát, ale zase dvakrát to zabralo. Jinak jde o částečnou parodii na pohádky, svět, hihlandera a tak. Mladej kluk chce bohatou holku a nakonec přijde na to, že vlastně miluje krásnou vesničanku. Přitom zabije zloducha, zachrání království... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný španielsky komedionálny 3D animák, ktorý sa môže oprieť hlavne kvalitnú animáciu a tradične zaujímavý príbeh. Spracovanie postáv (hl. hrdina, jeho družka, kúzelník, hl. záporák) má viacero trhlín a príbeh je priehrštím tradičných klišé, ktoré však čiastočne kompenzuje vtip, resp. pokusy o vtip. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Justin neurazí, ale také nanadchne, protože jde o podivně sterilní dílko, které výjma krokodýla Gustava nenabídne nic, co by jste už neviděli jinde. Ale problém není to, že je Justin neoriginální. Potíž je v tom, že nemá atmosféru, příběh netáhne a výjma Talie tam není postava, která vyčnívá. Přesto je snaha tvůrců sympatická a kdyby nic jiného, tak pro ten slušný vizuál si dvě hvězdy zaslouží. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Animace budov a scenérií byla krásná a povedená, budovy vypadaly jako opravdové. Nevadilo mi, že animace je statická. S postavičkami je to už slabší, ale jsou vyobrazeny přesně dle jejich daného charakteru. Když je někdo hajzlík, tak tak vypadá. Takže se s tím malí divaci snadno identifikují. Jsou tu dobré nápady a vtipné momenty. Není to ale zase nic převratného ani objevného. Příběh se drží dobře osvědčené klasické šablony. Všechno dobře odsejpá, není tu hluché místo. Je to ale určeno především menším divákům, kteří se z toho možná i poučí. Španělé se rozhodně neztratí. Viděna bohužel dabovaná verze. Tady ten dabing nebyl až tak dobrý. ()

ChloeQueen 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že šlo vyloženě o špatný počin, to v žádném případě, ale chyběla tomu taková ta pověstná animácká (čti hollywoodská) jiskra, ta velkolepost. Od příběhu jsem čekala o něco málo víc, třeba větší rozbroje mezi "hodnými" a "zlými" rytíři, z toho se dalo určitě vytěžit víc. Co si budeme povídat, 3 hvězdičky jsou i tak velmi dobrým hodnocením, za které se tento animák a jeho tvůrci rozhodně nemusí stydět. :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Během produkce filmu mohla všechna oddělení, která na filmu pracovala, přijít se svým názorem a promluvit si přímo s režisérem o jakémkoliv narativním nebo vizuálním aspektu filmu. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama