Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milovala svého muže, její odvaha neznala hranic. Francouzské drama podle skutečné události.
Lyon, březen 1943. Raymond Samuel (krycím jménem v odboji Aubrac) a jeho žena Lucie se zapojili do odboje proti nacistickým okupantům. Jenže Raymond a Jean Moulin jsou zatčeni. Lucie však svého muže tak miluje, že je ochotná ke všemu, jen aby manžela vyrvala ze spárů gestapa. Film byl natočen podle skutečného příběhu Lucie Aubracové a patří k výrazným ženským válečným dramatům. Ve filmu si zahrál a známý divadelní a filmový režisér Patrice Chéreau francouzského hrdinu odboje Jeana Moulina. Lucie Aubracová napsala knihu, kterou nazvala podle jejich hesla v odboji "Odejdou v opojení". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

tron 

všechny recenze uživatele

„Obávam sa, že nebudete vydatá príliš dlho.“ Malý, nenápadný, skromný (možno až príliš), no v srdci dobrý film inšpirovaný skutočnými udalosťami/ľuďmi. Vojna robila z ľudí strašné stvory, ale kým v niektorých prebudila zlo, iní sa naopak snažili byť ich protipólom. A to aj za najvyššiu sumu. Hoci snímke chýbajú ostrejšie hrany (strhla ma možno v dvoch troch scénach, napr. keď starý pán žene oznamuje správy o jej manželovi, s ktorým bol na cele), výsledný dojem je skôr pozitívny. Na tom síce má vplyv aj Daniel Auteuil, ale predovšetkým skvelá Francúzka Carole Bouquet ako najodvážnejšia zo všetkých chlapov. S postavami som sa vďaka dobrým hercom zžil natoľko, že hoci finálna akčná scéna netrvá ani minútu, takmer ma zničila – až TAK som sa nevedel dočkať, ako to dopadne resp. až TAK som si prial, aby to dopadlo dobre. ()

Vitex26 

všechny recenze uživatele

Poměrně konvenčně natočené válečné drama, které dosti sráží český dabing, zejména pak hlavní ženské postavy. Ale ani původní znění by mne s největší pravděpodobností nepřimělo dát více *. I přes poměrně nosné téma odboje mne totiž film zkrátka nedokázal zaujmout natolik, abych toužil po tom si jej ještě někdy pustit znovu. Lehký nadprůměr. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Obávám se, že nebudete vdaná příliš dlouho.“ Tohle francouzské drama podle skutečné události zaujme především příběhem neskutečného odhodlání hlavní ženské hrdinky. Z tohoto pohledu je druhá polovina filmu asi logicky zajímavější (poutavější) než ta první. Finální akční scéna dopadne pro oba hlavní hrdiny (Lucii a jejího muže) dobře. Přesto válka je válka, a tak je nakonec i důvod k slzám. Prostě francouzské drama jak má být a žádná americká limonáda.... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Francúzky film z obdobia 2. svetovej vojny rozpráva jeden z mnohých príbehov francúzkeho odboja, ale tento je podľa skutočnej udalosti.Spočiatku má slabší rozbeh, ale časom sa príbeh vykrištalizuje , zdramatizuje a hlavná hrdinka preberá na seba všetku iniciatívu. Vrhá sa priamo do jamy levovej a je líderkou dosť riskantného záchranného plánu. Film so silným ženským charakterom pripomenie filmy ako Charllote Gray alebo sila odvahy. Herecky dobre zahrané, ale chýba viac iskry a napätia. Slabšie štyri hviezdičky. 70%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na "novou franc.vlnu" posledních dvaceti let je to až příliš povedené, snad dílem uznávaného režiséra či hlavní postavou. Daniel Auteuil opět prokazuje dobré herectví, i když ne v příliš dobré roli ustrašeného otce rodiny a podivného odbojáře, který za celý snímek vlastně ani opravdový odboj neuvidí. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama