Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat seriál o Draculovi mi přišla natolik zajímavá, že jsem to hned zařadila do to-watch listu. Když jsem pak zjistila, že to utnuli v první řadě, tak mě to moc nepřesvědčilo, ale nakonec jsem si to stejně pustila a můžu teda říct, že se opravdu nedivím, že to přestali vysílat. Opravdu nuda, doslova jsem se dokopávala, k tomu, abych to dosledovala. Je fakt, že od půlky se to pak rozjelo, ale stejně. Přišlo mi to hrozně chaotické a upřímně jsem se vůbec nevyznala v těch jménech a ty hlavní vedoucí Order of Dragon mi přišli, že vypadali všichni stejně. Navíc Jonathan Rhys Meyers je možná jako Dracula hodně charismatický, ale já si nemůžu pomoct, mě na něm prostě něco vadí a jako herce ho zrovna nevyhledávám, ale ani nemluvím o tom, jak mi pila krev představitelka Lady Janey, opravdu snad nemohli vybrat nesympatičtější herečku. 2* ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zatím nejsem moc v obraze, kdo by taky byl po pouhém prvním díle. Může se z toho stát můj nový oblíbený seriál, nebo to po pár dílech můžu zabalit, každopádně tato předělávka klasické příběhu s Meyersem v čele by nemusela stát za hřích. - už jenom proto, že se to odehrává v dosti zajímavé době na dosti zajímavém místě. Pilot ale zatím nic moc 50% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

adam9 

všechny recenze uživatele

“When it comes to dreams, one may falter, but the only way to fail is to abandon them.” Jestliže některým seriálům trvá, než se pořádně rozjedou, tak u Draculy to platí dvojnásob! Nezavrhujte to už po dvou epizodách. Mně osobně se to líbilo už od začátku, ať už kvůli námětu, Rhysovi-Meyersovi, kvalitní hudbě či prostředí viktoriánské Anglie. Ovšem od 4. dílu, kdy se vše začalo hýbat a nezůstávalo se pouze u klábosení, kde bohužel vynikli nekvalitní herci v čele s Minou nejvíc, tak se z toho rázem stal seriál, který stahuji po premiéře v USA následující den jako první. Rhys-Meyers podává excelentní výkon, což se nedá říct o Mině, ale jakmile jsou ti dva spolu na plátně za zvuku překrásné hudby (jakýsi hybrid Hanse Zimmera z Inception), tak mám husí kůži. Dále bych ještě vyzdvihl postavy Mr. Renfielda, Lucy Westenra (dvojnice Keiry Knightley) a Lady Jayne Wetherby. Nepopírám, že mé hodnocení je silně ovlivněno subjektivními pocity vůči hlavní postavě a celkovému námětu Dracula, ale i přesto si myslím, že se rozhodně jedná o seriál, jenž se dá snést a zaslouží si druhou sérii. A pokud bude kvalita stoupat ještě výš, tak si snad vybuduje větší respect a fan base. UPDATE: Zrušení bylo pravděpodobné a přesto, když na něj opravdu přišlo, zaplavil mě obrovský pocit zklamání. Do Draculy jako seriálu jsem se nesmírně zakousl a stejně jako samotný Vlad Tepes krvácí smutkem po své milované, tak i já po tom, že už nebude žádné pokračování. Musím se tak navždy spokojit jen s 13 epizodami, které vygradovaly na plné pecky a doslova a do písmene křičely svou kvalitou po druhé sérii. Marné, seriálový život jde dál...NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Alexander Grayson aka Dracula, Mr. Renfield, Lucy Westenra. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jonathan Harker je trapnej a nemožnej ubožák. Nic mu do vínku nedali, nic. Žádný šarm, moc chytrosti nepobral, což je na právníka, nebo vlastně tady na novináře, dost bída. Je to blbý. Zato Dracula je tak moc šarmantní a empatickej a hodnej, že bych se s chutí nechala vysát, nebo bych s ním třeba šla na docela normální oběd. Pokud by mu tedy zde přítomný "hustý" Van Helsing před polednem něco píchnul proti alergii na slunce. Jo, to bylo dobrý, Vane, s tou kovovou paličkou. Já věděla, že to ale neuděláš, protože to by seriál skončil ještě dřív. Ale nesmím předbíhat a bojlerovat, abyste na mě neposlali, vy, co jste to ještě neviděli, nějakou Řádovou blonďatou šlapku. Totiž pardon, profesionální přemožitelku. Takže do třetího dílu jsem byla docela zvědavá. No ale pak to začalo jít nějak z kopce a začaly se tam dít nelogické nesmysly, které se snažily příběh držet při životě. Prostě to přepekli. Podívejte se na to a uvidíte sami. PS: ale nakonec půjdu na oběd s nejlepším právníkem Nonzo Anoziéééém! Jo! ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)
  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama