Reklama

Reklama

Terrifier

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 2011, 20 min

Obsahy(1)

Mladá žena zastaví na malej čerpacej stanici aby natankovala svoje auto. Na benzínke natrafí na klauna z cirkusu, ktorého spôsob zábavy je však značne odlišný od toho, na aký sú ľudia zvyknutí. (*CARNIFEX*)

Recenze (56)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozitivum: najdete zde jednoho z nejděsivějších filmových klaunů vůbec. Jinak je Terrifier hororově vcelku průměrný hrdý brak, který si nedostatek atmosféry kompenzuje grindhousově zadělaným vizuálem a laciným gore. Ale v těch dvaceti minutách je to docela příjemně sledovatelné. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čomu inému by som dal nadšených 5 hviezdičiek, ak nie skvelému masakru o vraždiacom klaunovi, ktorý prenasleduje mladú ženu? Famózny kraťas, ktorý za tých 20 minút rozhodne uspokojí chúťky každého hororového fanúšika bažiaceho po krvi a kvalitnom gore. Snáď sa niečoho podobného dočkám aj v celovečernom formáte. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Postava všadeprítomného, šialeného klauna, ktorý bezdôvodne vraždí každého, na koho v tú pekelnú, nepokojnú noc natrafí, vôbec nie je zlá. Režisér tento svoj jednoduchý a pritom funkčný nápad neskôr roztiahol do podoby celovečernej trilógie... a vôbec neurobil zle! Ono už ale ani kraťas, ktorý stál na začiatku toho všetkého, nie je zlý. Je trochu iný (žiadna pizzeria, ale pumpa, žiadny dom s upratovačom a bláznivou ženou atď.), ale aj on má niečo do seba. Záverečný pohľad nezabudnuteľný. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororovejch kraťasů, co jsem kdy viděl!!! Úžasnej grindhousovej vizual, zvuky, atmosféra, zabiják odpornej klaun a fakt pečlivě udělaný věrohodně vypadající gore!!! Pecka jako prase ty woe!!!! :-))) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborný hororový krat'as s nádechem 80. let, který by zasloužil celovečerní snímek. Byl bych jeho fanouškem a doporučoval bych ho všem. Závěr alá Kimyō na sākasu bych nikomu nepřál. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Za nejděsivějšího filmového klauna jsem vždy považovala Pennywise, jehož stvořila geniální mysl Stephena Kinga. Po zhlédnutí tohoto krátkého snímku, v němž jsem se setkala s klaunem, vedle něhož i Pennywise vypadá jako hodný, neškodný klaun z místní pouti, jsem se rozhodla, že tento "šašo" mu může zcela právoplatně a hrdě stát "po boku." Ta osoba, která se pro svůj zjev zřejmě inspirovala známým sériovým vrahem, Johnem Waynem Gacym, který rovněž svého času vystupoval coby klaun pro pobavení dětí, je totiž totální magor, a s tím svým děsivým šklebem a brutálními činy má silný potenciál stát se jedním z "Best horror characters ever." Dokonce i takové zavedené kapacity, jako Michael Myers či Freddy Krueger ve srovnání s ním působí jako hodní strejdové:) Terrifier je maximálně vydařený slasher nesoucí se v atmosférickém retro hávu, čemuž výrazně napomáhá především zrnitý efekt obrazu (inspirace hledána nejspíš v kultovním Grindhouse). Děj probíhá přesně podle tradičních hororových postupů a klišé. Hlavní hrdinka sice hereckým výkonem nijak neohromí, ale snaží se. Zato šokující a šílený závěr je dokonale děsivou a zvrácenou tečkou za touto "Fright Night." ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá žena na pumpe v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste. Mňa osobne postava klauna nikdy nevystrašila. Nechápem ani fóbie určitých ľudí z tejto postavy. Tohto by som ale ozaj nechcel stretnúť .. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná sranda, u které jsem málem umřel smíchy. Zvláště ten delikátní závěr nemá chybu, to jsem se fakt chechtal jak cvok. Děj je samozřejmě krajně stupidní, nelogický a nereálný, ale na to sere bílej tesák - musím se smát ještě druhý den, když si na tu pakárnu vzpomenu. A to jsem přitom odjakživa alergický na to dementní klišé, že je na klaunech něco strašidelného. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Snad nejpropracovanější hororový kraťas, co jsem kdy viděl a u kterého značně lituji slova "krátkometrážní" v popisu. Oběť není nějaká nánynka na facku a vynikající maska ďábelského klauna, který si nehraje s fáborky, ale s nevábně vypadajícím řetězem. Z klaunů jsem měl vždy trochu hrůzu, po Kingově knížce To, ale tento je opravdu jeden z těch nejlepších. Gore jsem dostal větší porci, než jsem čekal a velmi kvalitní. U drastického závěru se především zaměřte na zvuky, bravurní souznění. No a ponaučení? Nezabít je velmi lehké, ať už chcete, nebo nechcete. 90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stylově se tvářící blbost, která prý nabízí jednoho z nejděsivějších zlých filmových klaunů, mně osobně přišel spíš jen jako duševně zaostalý, který je ozvláštněn tím, že je zřejmě retardem nesmrtelným. Ale protože mám slabost pro Grindhouse, tak se nechám lacině přemluvit a udělím o prsa 3 hvězdy.. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ano! Prostě ano. Tohle mi sedlo úplně maximálně. Délka akorát, jí odpovídající dějové zvraty, úchylnej krvelačnej klaun, grindhouse look, sympatická hrdinka, který člověk musí fandit, výborná hudba a odpovídající "šokující" závěr. Obvykle u mě platí, že když už se někde objeví nesmrtelná příšera, chci vědět, proč je nesmrtelná (jako jestli je to démon, stylová zombie, žije z krve obětí nebo milion dalších důvodů). Tady jsem se to nedozvěděl, ani mi to nevadilo, a je to tak v pořádku: nakonec, ani nebohá hrdinka to neměla šanci zjistit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený snímek, který vřele doporučuji. Klaun – zabiják se neskutečně povedl, jak maska, tak i jeho gore zábava. Jen v určitých záběrech to sice vypadalo trochu lacině, ale svůj účel to splnilo. Já se bavil a to bylo hlavní. Klidně bych snesl i delší stopáž, pokud by v ní probíhalo více soubojů hlavní hrdinky s klaunem. To už by ale asi neměl onen kýžený efekt. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kraťas pro fajnšmekry, který by mi nejspíš unikl, nebýt jeho mladšího celovečerního sourozence (na kterého se teď těším). Žádný složitý scénář, žádné vykreslování postav, prostě jen útěk, křik a krev, stylová čistota. A v grindhouseovém kabátě. Pro slasherové staromilce lahůdkový předkrm před nějakou pořádnou poctivou řezničinou. I ponaučení se najde: Nemyslete si, že nějakého klauna odděláte jen tím, že mu vypíchnete oko a vrazíte nůž do hřbetu. Nejlíp je tý bestii ještě pro jistotu uříznout hlavu, nebo mu jí aspoň rozšmelcovat na kaši, třeba hasičákem. Jinak se vrátí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nie každý vyšperkovaný a poctu vzdávajúci vizuál, je pre snímok všetko. Praskanie obrazu, filter rokov 70. a 80. atď. je síce dosť veľkou konštantou, ale keď to všetko zobrazuje len chabý pokus o slasher v moderných ( tupých sociálno-sieťových ) dobách, je to na prd. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní "like a grindhouse" kraťas, který sice asi 2x lehce škytne v tempu, ale i přesto zvládne řádně pobavit a představit jednoho z nejhustějších filmových úchyloKlaunů.. ()

Reklama

Reklama