Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (366)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak potenciálně zajímavý námět (pověst o Gévaudanské bestii znám), evidentně dostatečný rozpočet, pěkné lokace - a přesto taková ptákovina. To chce mimořádný talent. Kung-fu indián, spiknutí, chaos, plno hloupých keců, naprosto žádná atmosféra a napětí, doslova dementní postavy a akce, nulová logika. Hovadnost. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Možno to bolo pomalým tempom, ktorým sa dej vyvíja, možno častými spomalenými zábermi, alebo pochmúrnou krajinou francúzskeho vidieka a opojnou hudbou...no sem-tam mi klipkali oči :-). Filmu však dávam nízke hodnotenie z toho dôvodu, že bohužiaľ prvú slušnú polovicu filmu sprasila polovica druhá, kde sa scenár zvrtol divným smerom. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z pokusů, kdy se francouzi snažili natočit spektákl v hollywoodském balení. Jenže se jim to vymklo z rukou. Výsledek vypadá, jako když pejsek s kočičkou vařili dort - je tam všechno: bestie a la Predátor, lapení oběti a la Čelisti, láska, sex, kung fu (ve Francii 17.století !!), indián,zmutovaný padouch atd. Je to hrozná blbost, ale nutno říci, že jsem se nenudil. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Ostré videoklipové tempo je už po několik let rozpoznávacím znakem (jak to teď napsat?) nové-nové, nebo postpostmoderní vlny francouzského filmu. V Bratrsvu vlků jsou navíc přidány skvěle rekonstruované historické reálie, což je věc, která mě vždy mimořádně potěší. I když, ano, uznávám, indiáni asi kung-fu neuměli, ale jsem takřka přesvědčen, že točil-li by tento film americký režisér, jezdili by francouzští šlechtici v brnění a bydleli by ve středověkých hradech. Nicméně ta bestie! Ta je opravdu ukrutná. Hned jsem si vzpomněl na Herzovu Krásku a zvíře, kterýžto nádherný film Christophe Gans určitě neviděl, protože by jinak jistě nenechal utrácet spoustu euro za prazoufalé počítačové triky a namísto toho by zvedl sluchátko, zavolal do Stardance a řekl:“Vlasto, potřebujem zvíře, přijeď…“ A bylo by vymalováno. A já bych se teď nemusel rozhodovat mezi *** a ****. Ale vzhledem k tomu, že krom onoho lva v brnění, či co to bylo, nemám co bych více vyčítal, dávám, byť s odřenýma ušima, za čtyři. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zatímco někteří se utápěli ve výstřihu Monicy Bellucci, já jsem se utápěl v nudném, absolutně nezajímavém a roztahaném ději, ve kterém jde v podstatě jen o to, proč to zvířátko zabíjí a kdo je jeho páníčkem. Nebýt několika zajímavých akčních sekvencí a vůbec celkově slušného řemeslného zpracování, asi bych šel z hodnocením i níž. A to jsem zkousnul i to, že nejoblíbenější bojovou technikou rytířů ve středověké Francii bylo kung-fu :) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (12)

  • Loď, na níž na konci filmu odjíždí dvě hlavní postavy do Afriky, se jmenuje "Frére Loup", v překladu "Bratr Vlk". (V.Silver)
  • Dominique Borg získal v roce 2002 Cézara za nejlepší kostýmy. (Terva)
  • V skutočnosti Jean Chastel, ktorý beštiu v júni 1767 zabil, strieľal posvätenou striebornou guľkou, preto niektorí dodnes tvrdia, že išlo o skutočného vlkodlaka. Dôkazy o čo v skutočnosti išlo však chýbajú, exemplár bol spálený. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama