Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (819)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné.. Kurva Sedláčku, netušil jsem že jsi taký hňup... Byl jsem varován, že je to slabé. Ale že to bude tak trapné a blbé jsem netušil. A vlastně, ono to celé bylo hlavně smutné. Jako by to nebyla komedie a volné pokračování dnes již legendárního filmu, ale spíše film o samotném Polívkovi... Nikde nebyl náznak po té původní ironii a narážkách na buranství a snobství... Nefungovalo tu na mne nic, Polívkovo huhňání, nádavky v dialektu, rádoby vtipné hlášky, prostě nic... Duch Dáši byl děsný, děsný byl komparz (že by si zahrála rodinka ve filmu?) , děsný byl všudypřítomný product placement, obtloustlá Čvančarová, náš božský hérec Kája Gott, prostě takhle mohu pokračovat dvě hodiny... Jen doufám, že po dobu co měl štáb vypůjčený ten záchranářský vrtulník, nebyl někde skutečně potřeba.. V případě úmrtí kohokoliv jen proto, že se nedostal včas do péče lékařů kvůli nátáčení této pičoviny, by to kurva byla neskutečně zbytečná smrt...... Celé to tak spíše byla jedna smutná one man reality show o klaunovi, který zestárl a začal pít. Jo a přání na závěr... Lucii Borhyovou už nikdy - opakuji - nikdy - nenechávejte v ničem hrát ! Jedna tableta antabusu je tak akorát. * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela lituji diváky, které zhlédnutí stálo více než 30 minut stahování. Do kin je filmu škoda. Nicméně, na takové to domácí pokoukání při lahvince vína je to zábava dostatečná. Byl jsem připraven na nejhorší, protože už jaksi vím, jak to s těmi pokračováními u nás chodí. Nijak zlé to nebylo. Jistě, s prvním dílem je to ve všech ohledech absolutně nesrovnatelné. Na tom se určitě všichni shodnou a nikdo nebude proti. Děj je ovšem alespoň trošičku zajímavý a stará garda má stále zbytky šťávy. Film se poměrně zdárně dovedl přiživit na úspěchu jedničky. Je cítit, že film nemá přehnané ambice a je si vědom sám sebe. Do děje tak sebeparodicky vstupují Goťák či Donutil. Několik scén je potom vyloženě vtipných, což je v českých luzích a hájích věc nevídaná. Co si tak zrovna vybavím je třeba protialkoholická léčba v Černovicích. Jako pokračování je to perfektní, když se to tak pokusím srovnat s dalšími českými počiny. Jako film už to žádný zázrak samozřejmě není, ale podívat se na to bez újmy na duševní pohodě rozhodně dá. Takže ty zdejší dvou a méně hvězdičkové bláboly ani nečtěte a na moji zodpovědnost si to klidně stáhněte. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

D2dictví působí vedle D1dictví stejně nepatřičně, jako režisér Sedláček na předávání státních vyznamenání, kam dorazil v mikině a zapsal se tak nejspíše i do Guinnesovy knihy rekordů. Jediné, co je na tomhle filmu komediálního (no, spíše šíleného) je to, že vůbec někoho napadlo jej natočit. Časy, kdy Bolek vlezl na plátno a aby rozesmál kino, tak mu stačilo říct jedno jadrné slůvko moravským dialektem, ty jsou nenávratně pryč. Mám neodbytný pocit, že se Bolek potřeboval nějak vybrečet z té lapálie s olšanskou farmou a zvolil k tomu tu nejhorší možnou formu - exhibici. Řada postav je ve filmu jen proto, aby měl filmový Bohuš s kým mluvit, jiný smysl jsem nenalezl. A paradoxně na základě tohoto snímku (k němuž BP napsal scénář) musím souhlasit s jeho filmově-civilní dcerou Annou, která prohlásila (ve filmu), že její otec patří do blázince - napsat TAKOVÉTO pokračování legendy může napadnout jen blázna nebo zoufalce. Se ctí z děje vyšlo jen málo postav, a to vesměs proto, že jejich role se počítaly na sekundy až minuty. Takže za mě ubohoučkých 15% a ne, prosím, už žádné další dědictví nechci, zříkám se ho ve prospěch dalších potenciálních dědiců. P.S.: Kurva se říká, Bohumile, kurva se říká. Přinejmenším po shlédnutí takovýchto "filmů". ()

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Nečakal som zázrak, ale ani to, že to bude až takýto paškvil. Dědictví 2 je nezaujímavé, nevtipné, strojené, miestami až trápne. Prechľastaný, zle artikulujúci Bolek a jeho beznápaditý scenár tomu tiež moc nepridali. Toto silené, utrápené pokračovanie, ktoré bolo nakrútené čisto z finančných pohnútok proste nikdy nemalo vzniknúť. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní dědictví mám celkem rád a kdykoli se na to podívám v televizi, ovšem ke dvojce jsem byl, asi jako většina pamětníků, skeptický. Bolka Polívku mám rád odjakživa, ale čas holt nezastavíš a i on razantně zestárl a přijde mi, jako by se občas jen ztrapňoval a bral role jen pro prachy. To ale nechme být, hlavní je, že Robert Sedláček, ač ho něteří uznávají jako talentovaného režiséra, nedokázal z takovéto látky proměnit adekvátní pokračování, o čemž možná svědčil i fakt, že na place to zřejmě nešlo úplně podle představ. Ona je vůbec otázka, jestli je vůbec nějakým způsobem možné k takovému filmu natočit důstojné pokračování. To je jako kdyby chtěli točit dvojku Forresta Gumpa. V rámci možností však film nabídnul, co si diváci přáli a ačkoli jsem se rozhodně nesmál všem připraveným vtipům, tak staří známí, Bolek a jeho sprostá mluva mají pořád své kouzlo. Jen to teda byl občas cringe (třeba scéna u doktora jak z Kameňáku) ...60%... [13.02.2014_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení začalo 29. května na zámku Skrýšov u Sedlčan. Natáčení probíhalo také v Praze, v Rudné u Prahy či na zámku Karla Rodena. Scény odehrávající se v blázinci, se natáčely v psychiatrické léčebně v Kroměříži. Scény na hřbitově a u kostela byly natočeny v Lulči u Vyškova. (Terva)
  • Prostitútka Irenka sa vo filme neobjavila preto, lebo jej predstaviteľka Šárka Vojtková sa odmietla zúčastniť nakrúcania. Ako dôvod uviedla, že sa jej nepáči scenár. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama