Reklama

Reklama

Přežili jsme invazi

  • USA Saints and Soldiers: Airborne Creed (více)

Obsahy(1)

15. srpna 1944 uskutečnily americké jednotky invazi do francouzského Provensálska, aby tu podpořily a ochránily spojenecké vojáky, kteří se v Normandii vylodili 6. června téhož roku. Po nočním seskoku se musí tři parašutisté na zemi shledat se svými spolubojovníky ve vesnici Les Arcs. Tady pomáhají místnímu odbojovému hnutí osvobodit několik jeho členů a organizují přepadení německé obrněné jednotky. Bude prolita krev, některým zhasnou veškeré naděje, jiní naleznou lásku, ale každý z mužů se změní...navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na tom snímku je sympatické, že režisér tohoto filmu je přímým účastníkem této válečné příhody a věnoval film svým padlým kamarádům. Film obdržel mnoho cen, protože ukázal nejen na krutost války,ale též, že i mezi nepřáteli byli lidé a lidmi zůstali. Nejsou tam bůhvíjaké válečné scény (o to zřejmě režii ani nešlo). Spíše se zde promítlo, že znalost jazyka mého nepřítele obrousí všechny ostré hrany komunikace. Film se mi líbil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dle originálního názvu 'Saints and Soldiers',   se jedná o další příběh a poctu vojákům z   doby 2. světové války a to tentokrát s   podtitulem 'Airborne Creed'. Český distribuční   název u předchozího titulu byl 'Přežili jsme   Ardény'. Teď se přežívá invaze a jedná se   tak trochu o podobný příběh. Tentokrát je   však velmi znatelný menší rozpočet a značná   roztahanost děje. Zpočátku se zdá být   příběh jakž takž přijatelný, ale čím   blíž byl konec, tím víc se zvyšovala nudnost.   Válečné scény jsou přítomny jakoby jen z   nutnosti. Komornost vyprávění však tomuto   žánru spíše škodí. A tak se od tohoto   válečného snímku nedá nic zásadního   očekávat. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ryan Little má evidentně téma rád. Jako volné pokračování "Saints and Soldiers" sice udělal jeden malý přešlap, ale otázka je kdo si toho vůbec všimne (jeden herec hraje dvě různé postavy :)). Za sebe dávám plus "německému důstojníkovi". Jeho postava totiž hraje právě v prvních "Saints and Soldiers" řadového vojáka co sám musí mačkat kohoutek, kdežto tady už má popravčí četu vlastní. Za sebe to jako pokus fakt oceňuju (i když... nebyla náhodou invaze v Normandii před Ardenama? ;) fuj fuj... hned myšlenku zapudit než mě to pokazí dojem :D). Snaha o provázání tu prostě je (i když stejně jako u toho kiksu s "dvojrolí"... kdo si toho všimne ;)). Film jako takový nijak neuráží ani neirituje. Střídá rozumnou akci a "povídací pasáže" které mají za cíl dát postavám tvář (než je zastřelí... dřív nebo později). Moc se mi líbilo že film nepůsobil lacině a vážně nedal mi jediný důvod ho nechtít vidět znovu. Protože prvnímu Ryanovu počinu jsem dal hvězdičky 4 a toto se mi líbilo malinko méně (povídání až moc), dávám tři (mezi námi 3,5). ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto stejný jako ten plakát, co je nahoře. Je to šedý, nezajímavý, neosobní příběh o třech vojácích, co se prochází po Francii. Neumím si představit, jak se tenhle film někomu zakusuje pod kůži a vyvolává emoce, teda pokud nejste jeden z těch, co tuhle děsivou zkušenost prožili na vlastní pěst. A těch už je jen hrstka. Bohužel, tenhle válečný film mě nedostal. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších válečných filmů. Opět tu máme hrdinství američanů a neschopnost němců, tudíž by tyto filmové části mohli klidně sloužit před více jak půl stoletím jako propaganda. Scénář je plný chyb, místy obsahuje vyústění jak z telenovely. Hlavně v chování postav vidím veliké selhání. Natočeno je to podprůměrně, film nemá šanci diváka vtáhnout do děje, vsuvky z civilu působily směšně. [3/10] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Odstřelovací puška, se kterou střílí Emilie (Virginie Fourtina Anderson), je Mosin. (Gordy34)

Reklama

Reklama