Reklama

Reklama

Medicína

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Československo, 1970, 8 min

Obsahy(1)

Když jim uvadá květina, namíchají dva kamarádi z různých léků směs, která vylepšuje všechno: věci, zvířata a dokonce i lidi. Se svojí medicínou udělají spoustu změn a zmatků a nakonec zjistí, že nejdůležitější je, aby změnili sami sebe. (Matematicka)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Méně známý animáček od režisérky a animátorky Boženy Možíšové (viz dále námět a scénář), všem telvizním divákům známé převším večerníčkovými příběhy o malé Dorotce. Ta proměna na konci, i když to tak kucí nechtěli, resp nepředstavovali, tak si myslím si že byla zasloužená a oprávněná:-) Jinak mi to trochu připomnělo film Mach a Šebestová a ti dva kluci Horáčka s Pažoutem, alespoň v tom okamžiku kdy si šli do školy pro vízo (samozřejmě že pozdě) a měli tam jednu velkou kouli přes celej papír!:-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, byť s poněkud zvláštním koncem, připomínajícím mi osud Nicholsona v Přeletu nad kukaččím hnízdem. A jak tak vidím z "oficiálního textu distributora", Matematička by se spíš měla přejmenovat na chirurgička, páč by dělala podobné zákroky bez sebemenších morálních zábran, když jí připadají dobré. Jinak celý příběh je tak trochu test inteligence, který pro mě tedy bohužel nedopadl moc dobře. Já doteď přesně nepochopil, co přesně ta medicína dělala, na každého měla účinky úplně jiné. ()

Reklama

Reklama